Barexit. Sau Barbexit

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Îmi dă târcoale angoasa conform căreia, în zodia ieşirilor de undeva, şi cartierul Barboşi va dori să părăsească spaţiul, să fie independent de Galaţi. Suntem oare pregătiţi pentru Barexit? Sau pentru Barbexit? Ar fi păcat...

* După votul nebun al supuşilor reginei, pe Google a fost avalanşă de întrebări, tot de după Canalul Mânecii: „Ce este UE, ce se întâmplă dacă ieşim din UE, câte state sunt în UE?” Eh, umorul britanic nu poate părăsi scena, rămâne una dintre virtuţile bătrânului continent. Iată ce-mi trece prin tărtăcuţă:

1. O fi oprit careva Internetul cu câteva zile înainte de scrutin, altfel nu-mi explic de ce alegătorii s-au îmbulzit la robinetul cu răspunsuri abia după anunţarea rezultatelor.

2. Măcar din acest punct de vedere, electoratul român din mediul rural suferă de inocenţă. Agricultorii trecuţi de 60 de ani nu cunosc acest sport, nu pot adresa virtual întrebări. Răspunsurile lor, dacă ar exista vreo dilemă, se află mereu pe câte o găleată, două-trei pungi de zahăr şi un bidonaş de ulei. Ieftin.   

* Băsescu e de părere că Brexitul este inaplicabil deoarece nu se va găsi persoana care să ceară în scris ieşirea Regatului Unit din Marea Britanie. Fostul preşedinte nu şi-a alterat skills-urile, e mai antrenat ca niciodată, şi prin urmare se caţără pe psihologia inversă. Fratele său se află într-o situaţie similară, dar asta nu înseamnă că Traian nu va semna pentru un Băsexit.

* La ruşi problema se pune altfel: berexit! Preşedintele Vladimir Putin a promulgat o lege care interzice producerea şi vânzarea în Rusia a berii la sticle de plastic de peste 1,5 litri. Interdicţia va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2017, pentru producţie, şi de 1 iulie 2017, pentru comercializare. Felicitări, este o decizie minunată! De ce să pierzi vremea cu bere la pet, câtă vreme vodca tămăduieşte indiferent de recipientul în care este îmbuteliată? Poate v-aţi prins, e moment publicitar pentru criza iscată în UE.

Citit 645 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iunie 2016 15:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.