Păcănelu’, păcănelu’, hai la joc!

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Îmi şopteşte un amic că italienii sunt varză, că era de aşteptat ca la un seism încrezut, ca cel de acum două nopţi, să le cadă clădirile în cap. Paranteză. Prietenul ăsta e gălăţean, eu tot în România locuiesc. A se stabili cine e mai descoperit - broscarii sau neamul neatârnat din spaţiul carpato-danubiano-Ponta?

* Ca la orice nenorocire petrecută pe planeta cu numărul 3 pe tricou (numerotarea începe de la Soare în jos. Sau în sus, depinde în ce poziţie trataţi viaţa), avem ştiri cu privire la românii care sunt sau nu prinşi în miezul problemei. Se tăvălesc dincolo zeci de oameni, iar fata de la pupitrul telejurnalului ne anunţă cu un zâmbet cretin că niciun Vasile, Ion sau George n-a fost implicat în ecuaţie. M-am mai potolit, ce rost are să mă îngrijorez că au murit nişte vorbitori de limbi străine? Să desfacem berile, să încingem grătarele!

* Uneori sunt captivat de lipsa de imaginaţie a unor profesionişti din domeniul publicităţii, aproape că-mi recapăt încrederea în propriile forţe. E nevoie de energie ca să mâzgălesc zilnic în acest colţ de pagină, deşi nu-mi iese întotdeauna (şi am contabilizat sudalme pe bună dreptate), însă, când văd că la case mai mari se dă cu bâta-n baltă în cel mai inestetic mod, sunt tentat să solicit o mărire de leafă. De pildă, într-un spot al unei bănci - nici nu contează care - o gloată de inşi evadaţi din adolescenţă dă startul unei petreceri la domiciliul unui netuns antipatic din alte motive. Găzdoiul constată oripilat că i se strică subit instalaţia sanitară şi, după ce i se sugerează să investească într-una nouă, umple ecranul cu grimase de bărbat epilat, pensat şi lustruit pe unghii (masculul mileniului al III-lea). Aici de suferit are şi jocul actoricesc, nu numai scenariul - cu figura aia nu l-aş fi distribuit nici măcar într-o reclamă la prune bune de aruncat în alambic. S-ar fi stricat rachiul din prima! Şi spune eroul nostru: „De unde bani? Nu ştii cât trebuie să umblu prin oraş să fac rost de bani? Sorry, altă dată!” Aici mi se franjurează filmul - fătălăul ce rol are în piesă? Cămătar, şuţ, proxenet sau păcănel? Da, păcănel, adică manipulant de păcănele.

Citit 629 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2016 17:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.