Îngheaţă solul, Cioloşe!

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Ieri, pe teritoriul românesc, a fost serbată Ziua Limbii. Unii nu pricep limbă, aşadar nu acuză pierderi importante (vezi măcelăria zilnică de pe Facebook!), alţii consideră că fără ea nu se poate. Riscă să piardă teren, le scârţâie scaunul şi o folosesc în interes particular, la antipozii igienei. Biata de ea, biata limbă, îi introducem zilnic pe gât cratime şi virgule de-a-n boulea - sper să nu erupă la un moment dat, precum conductele din buricul târgului!

* Formaţiunea PRU înghite zilnic elemente desprinse din partidele mari ale republicii. Ghiţă şi Rizea s-au dus după Geoană, aterizat de pe altă pistă în albia ridicată de micul extremist, cu privire de tocilar, Diaconu. Ah, era să uit: a fost cooptat şi domnul Sturz. Sau Sturzu, tipul acela care nu cânta când trupa din care făcea parte, Hi-Q, încerca totuşi să fredoneze două-trei şlagăre. Transferuri fix ca-n fotbal, monşer, şi-n politichia dâmboviţeană...

* În schimb, UDMR-ul caută prin mica publicitate candidaţi pentru alegerile din iarnă, condiţia principală fiind cunoaşterea la perfecţie a limbii române. Cu alte cuvinte, Tăriceanu, de exemplu, n-ar putea candida din partea udemeriştilor. Căutaţi-i alocuţiunile din Parlament, emisiunile în care a fost prezent! Mereu a eliberat cu nonşalanţă deşeuri lingvistice.

* Apropo, Guvernul lui Cioloş a stabilit că pe 11 decembrie vom merge la vot. Cimitirele din Teleorman se lamentează că nu-i o dată chiar nimerită, căci de prin noiembrie cam începe să îngheţe pământul. Ar fi anevoioasă ieşirea la scrutin, să fim oameni, bre! Să fim sau să redevenim, nici eu nu ştiu cum să pun problema.

* NASA anunţă că planeta se încălzeşte într-un ritm fără precedent. Gălăţenii, nerezolvaţi încă la capătul ţevii de calorifer, şi-ar dori ca Terra să apuce să fiarbă corespunzător de pe la sfârşitul lunii noiembrie. Cel târziu, până de Sf. Nicolae.

* Problema învăţământului a fost soluţionată pe nerăsuflate în Coreea de Nord. Ministrul Educaţiei a fost executat.

Citit 642 ori Ultima modificare Miercuri, 31 August 2016 21:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.