Cobaiul nimereşte spitalul

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Angelina Jolie devine tot mai atractivă după ce a anunţat că va divorţa de Brad Pitt. Aş! La cât de bine cotat este de câteva zile premierul României, mă tem c-o vom vedea repede la braţul tehnocratului-şef. Go, Daciane, go, merită puştoaica, mamă a şase copii!

* Aveţi nelămuriri, vă macină curiozitatea pentru a afla de ce cuplul Pitt - Jolie se destramă? Se aude că el nu mai aducea toţi banii acasă şi că mai rămânea cu băieţii la o bere şi un platou. De filmare.

* Într-un spital din Aiud mişună şoarecii şi urechelniţele, pacienţii postând filmuleţe sugestive pe Facebook. Managerul unităţii spitaliceşti, Vasile Vultur (ce nume de basm are în această situaţie!), a încercat o scuză şi i-a ieşit ca în clasa a IV-a, când ideea cu patrupedul care îţi crâmpoţeşte caietul de teme pare argumentul suprem. „Spitalul nostru e amplasat într-un cadru natural foarte mare, cu parc imens, şi toamna se mai întâmplă să mai intre câte un şoricel în incintă”, a afirmat domnul Vultur, iar de aici ar trebui să pricepem următoarele:

1. Noi, românii, avem o mare problemă cu dioptriile atunci când în cadru se insinuează dăunătorii. Pacientul, şi-aşa apăsat de diagnostic, care nu e mereu cel corect, vede un şobolan care-i agresează intimitatea. De partea cealaltă, managerul spitalului, imun riscului de a locui într-un pat alături de alţi doi bipezi, deplânge soarta unui şoricel, precum Jerry din desenele animate. De ce bietul patruped cenuşiu nu intră într-o instituţie bancară, în sediul unei societăţi de construcţii cu profitul baban? De ce e condamnat să păşească într-o infirmerie, acolo unde nu e decât suspin?

2. Anotimpurile nu s-au contopit, cum zic meteorologii, ci dimpotrivă pot fi lesne sesizate de rozătoare. Cum ştie şoricelul din această istorie că a venit toamna şi că, la o adică, se numără bobocii? Vedeţi, suntem predictibili şi pentru guzgănei. Nu e rău, încep să prind puteri. I-aş da măcar o palmă lui Vasile Vultur.

3. Vulturaşul, căci şi el merită diminutivarea, trebuie să ştie că ăla nu e şoarece şi nici şobolan, ci cobai. Fix ca pacientul care l-a mediatizat.

Citit 532 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Septembrie 2016 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.