Procesul (electoral) al lui Kafka

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Am trăit s-o văd şi pe asta, după divorţul Angelinei de Brad Pitt. Mircea Cărtărescu scrie despre Olivia Steer, ba chiar îi ia apărarea pe undeva. Subiectul, între a face şi a evita mamografia, e delicat şi nu anticipam un asemenea comesean, un rebel cu plete-n vânt analizând teze lumeşti. Nene Cărtărescule, se vede că încă suferi după ce ai ratat Premiul Nobel, dom’le!

* Ş-apoi, la câtă corupţie e în ţara asta, cu senatori şi deputaţi condamnaţi deja pentru angajarea propriilor neamuri şi care trag cu disperare să candideze şi la alegerile din decembrie (ei, nu rudele!), noi avem timp s-o ascultăm/citim pe soţia lui Andi Moisescu? O revistă numai cu poze ne-ar prinde mai bine... Sper ca profanii să înţeleagă unde bat.

* Pomeneam politicienii care au avut mai multe drumuri prin instanţă pentru că şi-au inventat salariaţi de acelaşi sânge din bani publici? Oamenii ar mai merge un mandat pentru de dimineaţă, cum se zice în clipul publicitar, adică pentru imunitate. Aceştia se scuză că au încălcat legea de inculţi ce sunt, or nu cred că ne permitem nişte proşti la conducerea republicii. Dar nici în acest caz nu înţeleg de ce-mi dau cu părerea, căci în ziua scrutinului vom fi înconjuraţi. Scorul va fi, grosso modo, cam acesta: un individ informat şi bine-intenţionat la doi ignoranţi care se lasă dezinformaţi. Evident, există şi alte entităţi informate, dar acestea nu vor să audă de procesul electoral. Îi găsesc, din nefericire, similitudini cu romanul lui Kafka.

* Nu credeam că din scandalul Bogdan Gigină, poliţist mort în timpul misiunii acum un an de zile, poate ieşi cineva mai prost decât sprâncenat-izmenarul Oprea. A reuşit-o maestrul Ion Cristoiu, caracter care a patentat la evadarea românului din Revoluţie super-găina născătoare de pui vii. Cristoiu, invitat la canalul B1 TV, a regurgitat acum câteva seri că mama răposatului, încă bulversată de pierderea fiului, ar trebui să tacă, insinuând că biata femeie, bocind, face politică. Mare om, fix un metru şi jumătate! Mai rar asemenea cornute...

Citit 556 ori Ultima modificare Joi, 22 Septembrie 2016 20:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.