România, o slută

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Dacian Cioloş a lansat platforma România 100. Este categoric un furt, aşa cum au acuzat deja nişte politicieni de treabă. Păi, imediat după ’90 a fost implementat proiectul România - o sul... De fapt, România, o slută.

* Sau România - o supă? Da, mai ales în zonele defavorizate ale republicii, adică în Moldova, Oltenia şi Ţara Românească. Nu ne iese Ardealul la socoteală, dar acolo aţi văzut că lucrurile au evoluat. Urşii, de exemplu, merg pe acoperiş.

* Apropo de ursuleţ. Şeful Poliţiei Sibiu a demisionat după întreaga tevatură de săptămâna trecută, omul afirmând într-o conferinţă de presă că a fost ameninţat de diverşi. Unii i-ar fi „promis”, sper să nu fabuleze ca alde Oprea, că-i vor răpi copilul pentru a-l supune la chinurile prin care a trecut mamiferul. Hopa, e deja prea mult şi cunosc entităţi bipede care te-ar deposeda de scalp dacă alungi maidanezul din faţa blocului, dar care ulterior aruncă fără remuşcări pachetul de ţigări pe trotuar. Dar îmi doresc ca ofiţerul de pe Cibin să fi exagerat - cum să ameninţi un poliţist? Doar un alt urs ar risca...

* Din cauza doliului naţional de un an, în Thailanda s-a epuizat stocul de haine de culoare închisă. Negre, cum ar veni. I-am putea ajuta pe thailandezii de rând, mai ales doamna Carmen. Are şifonierul doldora de ţoale întunecate.

* Până ieri dimineaţă, puteam paria că Murfatlar deţine doar buchet. Şi pastramă, la un moment dat, cu mămăliguţă. Ah, şi nişte brânză rasă, fireşte! Mai nou, însă, constat că Murfatlar are şi director general. La răcoare. Ca să nu facă floare.

* Conform unui studiu recent, 85 la sută dintre copiii români cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani petrec în medie cinci ore zilnic pe reţelele sociale. Cu toate acestea, tot sălbatici suntem. Wild, cum ar spune hipsterii.

* Trăim în patria doctoratelor, producţia fiind de 5.000 de titluri pe an, anunţă presa centrală. Ce se întâmplă, doctore? E întrebare, nu emisiune.

Citit 461 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.