Salvaţi de afişele electorale

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* ISU a lansat un joc video online menit să înveţe copiii cum să reacţioneze în caz de dezastru natural. Jocul se cheamă Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis şi a costat jumătate de milion de euro. Mi-e greu, totuşi, să cred că generaţia actuală de gameri va accepta o asemenea încercare fără cel puţin o mitralieră.

* Brusc, fără să anticipez o asemenea epidemie, au apărut banerele electorale. Pe stâlpi, peste tot. Sunt acele pânze pe care partidele n-au voie să le afişeze în campania electorală: aceleaşi sigle, mă rog - şi-au mai făcut loc unele, dar alea nu-şi permit din punct de vedere financiar să apară în agora - aceleaşi texte, puţin modificate sau schimbate între formaţiunile politice. Am impresia, la 26 de ani de la Revoluţia din 1989, că politicienii se comportă precum adolescenţii de altă dată, şi anume stabilesc piaţa lor, piaţa electorală, şi fac schimb de mesaje. Cum negociam noi cu clasorul de timbre. „Nene, io l-am mai folosit pe ăla cu DEMNITATEA, nu-l vrei matale?”, „Am dubluri de ONESTITATE şi LOCURI DE MUNCĂ, ia-le tu, că eşti mai nou în politică!” sau „Aoleu, care ai nişte SCHIMBARE şi PROSPERITATE, ă? Haide, bre, plec de la talcioc fără nicio achiziţie?” Cam aşa văd lucrurile - toate promisiunile electorale sunt reîncălzite, le avem deja cocoţate pe garduri, însă e şi motiv de bucurie. Având afişele peste tot, riscul ca excrementele de porumbel să ne lovească a scăzut simţitor.

* Femeile din România au salarii cu 9,1 la sută mai mici decât bărbaţii, ţara noastră fiind totuşi pe locul 9 în Europa din punctul de vedere al diferenţei salariale dintre sexe. Aceste rezultate sunt remarcabile, ele umplu ditamai golul de informaţie. Păi, românii se întreabă de zeci de ani de ce femeia are abonament la spălatul vaselor, cu foarte mici excepţii, evident... Ne punem şi alte probleme: de ce femeia găteşte, porneşte şi supraveghează maşina de spălat şi face şi alte activităţi prin casă? Soluţia e simplă. Românca ştie că are leafa mai mică decât a bărbatului şi încearcă diverse extra-joburi. La domiciliu, aţi remarcat perfect, dar nu e cel mai bine să lucrezi de acasă?

Citit 508 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2016 17:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.