Mesajele lor în România noastră

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

(continuare din ediţia de ieri)

2. „PNL - Prin noi înşine.” Aceasta nu poate fi o promisiune, aţi ghicit, căci nu rimează nici cu găleata plină, dar nici cu sacul de făină albă sau cu suta de lei făcută sul după ce ai părăsit secţia de vot. Liberalii au ales să afişeze doar lozinca adoptată anii trecuţi, fiind de fapt o asumare a marelui trecut al formaţiunii politice conduse de I. C. Brătianu. „Prin noi înşine” este sloganul-manifest adoptat în prima jumătate a secolului al XX-lea. Totuşi, după ce încerci să-ţi întăreşti oştirea cu Denise Rifai şi Simona Gherghe, mi se pare inoportun să mai aduci aminte de Ştefan Zeletin sau Mihail Manoilescu, teoreticieni ai curentului doctrinar pomenit. De asemenea, vei defila şi în decembrie 2016 cu destui vopsiţi, iar capii de până mai ieri ai partidului sunt cercetaţi penal. Prin ei înşişi, fireşte.

3. „PSD - Îndrăzneşte să crezi în România!” Mesajul acesta, nemafolosit până acum, li s-ar potrivi investitorilor străini care încă se feresc să ne frecventeze. În locul acelui prăfuit „Explore the Carpathian Garden”, din epoca Udrea, ar fi mers o traducere à la Irina Margareta Nistor pe marginea sfatului social-democraţilor. Ar fi ieşit ceva de genul: „Vă ia mama naibii dacă nu luaţi ţara asta în serios!” Aiurea! După 26 de ani în care, cu puţine excepţii, ai fost în bucătăria guvernării, reîncălzeşti ciorba şi ne inoculezi că urmele de secreţii nazale de pe masă sunt, de fapt, maioneză. Nţ, şi ăsta e neinspirat, nu merge, deci copywriter-ul a fost plătit degeaba. Ce să mai crezi, cum s-o faci când republica în care îţi plăteşti taxele şi impozitele nu-ţi oferă măcar un drum de mare viteză de la est la vest? Spitale, şcoli şi alte angarale? Nţ. Iar mesajul de campanie a fost lansat de un tip puţin condamnat, şeful formaţiunii. Sincer, de câteva zile, mulţumită anunţului de vineri al preşedintelui Iohannis, îndrăznesc să cred în Ottawa. Sau în Montreal.

4. „USR - Cioloş, în sfârşit ai cu cine!” În mod normal, e o poveste aplicată, dar intervine următoarea fractură - şi liberalii au anunţat în urmă cu câteva zile că-l vor susţine pe agricultor în fruntea Executivului de după momentul decembrie 2016. Cum, care, cine?

(va urma)

Citit 511 ori Ultima modificare Marți, 25 Octombrie 2016 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.