Mesajele lor în România noastră (III)

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

(continuare din ediţia de ieri)

4. „USR - Cioloş, în sfârşit ai cu cine!” În mod normal, e o poveste aplicată, dar intervine următoarea fractură - şi liberalii au anunţat în urmă cu câteva zile că-l vor susţine pe agricultorul-şef în fruntea Executivului după momentul decembrie 2016. Cum, care, cine? Cu alte cuvinte, dacă mi-aş dori ca soţul doamnei Valerie să rămână moţ de bască la Palatul Victoria, pe cine ar trebui să votez? Să merg cu liberalii sau cu useriştii, să mă las cucerit de pronunţia uvulară a Alinei sau de accentul original al lui Clotilde? Iar seria întrebărilor continuă: dacă jumătate de familie ştampilează săgeata albastră, iar cealaltă triunghiul alb-albastru, îşi asumă cineva riscul ca unul dintre cele două partide să nu bifeze pragul electoral? Este o problemă identitară imposibil de soluţionat cu mai puţin de două luni înainte de scrutin. Concluzionând, motto-ul Uniunii Salvaţi România, generos la prima vedere, e vulnerabil - Cioloş, în sfârşit ai cu cine! Păcat că nu ştii care e mai bun, ăla de la noi sau cel de la Peneleu’.

5. „PMP - Împreună Mişcăm România.” La câte condamnări a împuşcat şi partidul lui Băsescu (sau poate numai arestări preventive/cercetări penale), mi-e teamă să dezleg acest rebus. Oare unde se mişcă ţara asta, mai ales că LCK, adică Laura Codruţa Koveşi, a devenit ţinta tuturor politicienilor? Abordarea din vecinătatea simbolului electoral este eronată: românilor le este frică de mişcare, plecând de la dansul tectonic până la greve şi alte mitinguri. Aşadar, de ce să mişcăm România dacă biata de ea s-a îmbolnăvit de multă vreme de bulină roşie? Prefer s-o ţinem aşa, poate vom trece cu bine şi iarna care stă să vină. De aici se şi înţelege că băştinaşul se omoară cu efortul de a muta munţii din loc... Las-o, bă, că merge şi aşa!

6. „PRU - Partidul România Unită.” De fapt, acesta nu este un slogan, ci explicaţia abrevierii. În logo este folosit în mod arbitrar, aşa cred, chipul lui Vlad Ţepeş, ideea de justiţie făcută cu sabia fiind însă dusă în derizoriu. E chiar anecdotică, domnitorul semănând mai degrabă cu regretatul cântăreţ de muzică populară Liviu Vasilică.

Citit 576 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2016 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.