Ciorba de burtieră

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Ies băieţii afară, boss? Cum, vreo 2.500, conform calculelor sumare? Doamne fereşte, ptiu, nu vedeţi ce iarnă ne-a luat prizonieri? E păcat, mare păcat să scoţi în ger atâţia deţinuţi...

* Ca să-şi înjumătăţească pedeapsa, profu’ Voiculescu de la Antene trebuie să îndeplinească măcar o condiţie - să aibă peste 60 de ani sau să rămână însărcinat. Pricep că, bifându-le pe amândouă, ar putea ieşi de luna viitoare, nu-i aşa? Şi, dacă stau şi mă gândesc, nu-i musai să te îndrăgosteşti.

* Canalul România TV le-a servit propriilor fani ciorbă de burtieră şi în ziua în care Iohannis s-a insinuat în şedinţa de Guvern. "Preşedintele cere de la Guvern lege pentru amnistie şi graţiere", a titrat mare pe galben postul de televiziune deţinut de dispărutul internaţional Ghiţă. Cu riscul de a patina spre grobianism, îi întreb pe manipulanţii de presă de la RTV dacă au aflat şi când a mai avut acces cetăţeanul Klaus la doamna Carmen. Ar trebui să aibă trimis special şi în buza acestui eveniment.

* Despre asta vorbim în România, despre consumatorii programelor de televiziune. Fiecare coteţ îşi întreţine publicul cu diverse gogoşi, în funcţie de interesele patronatului, tot mai rare fiind situaţiile în care mogulul nu-şi bagă râtul în politica editorială. Pe calapodul România TV, care şi-a permis să dezinformeze ca în anii '90, când urmăream varietăţi cu Corina Chiriac, în loc să ni se expună panseluţele cu capul spart din Piaţa Universităţii, aş putea remarca stupefiat că Digi 24 anunţă cu neruşinare că Dragnea şi Grindeanu se află în America. Dacă Românica lui Ghiţă n-a servit pe burtieră o asemenea informaţie, aş avea motive să acuz trustul lui Teszari de manipulare? Fireşte că nu, dar încercam şi eu un exerciţiu stupid de imaginaţie.

* Vremea ţine cu tentativa de modificare a Codului Penal. Vor fi iarăşi spre minus 25 de grade Celsius, aşadar oamenii chemaţi în stradă de nu-ştiu-cine (ne va spune Alina Mungiu când va afla) vor rămâne cu tot cu raţiune lângă sobă.         

Citit 573 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2017 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.