Teolguţa

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* NASA ne-a servit acum două zile o mare diversiune. De ce ne-ar păsa de cele şapte planete care par să fie rudele Terrei, câtă vreme noi avem treabă cu cele două pieţe din Capitală? Victoria sau Cotroceni, Grindragnea sau Iohannis? Dacă nu-ţi bagi minţile în cap, îţi trag o palmă de vezi stele verzi, poftim ameninţare tradiţională care umileşte strădania oamenilor de la NASA.

* Alte şapte bile în univers, noi motive de a crede că nu suntem singuri sub Soare... Nea Gică Soroş, despre care am convenit că dirijează totul pe această planetă, trage aer în piept şi se pregăteşte să pună stăpânire şi pe sistemul solar Trappist-1 în care se află cele mai noi jucării identificate de administraţia spaţiului incuantificabil. Evident, şi în acest caz Cioloş va rămâne fiul său.

* I-a trebuit Elenei Udrea să intre la teologie ca să-i zădărnicească efortul taman Olguţa. Vasileasca, după o anecdotă spusă de Victor Ponta, a concluzionat: Nu-i mare problemă, afirmaţia lui Victor e ca apa sfinţită, nu face nici rău, nici bine. Fără să ne dăm seama, suntem conduşi la ministerul Fefeleagăi de entitatea Teolguţa.

* N-aş vrea să cred că Olguţa de la Craiova are o problemă cu lichidele, dar este posibil să ne spună că şi ţuica se comportă aidoma apei sfinţite, adică nu face bine, că te doare capul după ce ai tras un pahar-două, dar nici rău, că-ţi produce halucinaţii utile demnităţii personale.

* Alt ministru, Năstase de la Educaţie, se exprimă cu „să aibe”, însă n-ar trebui să cădem pe gânduri. O fi trimis special de pe Trappist-1 (pe una dintre cele trei planete pe care se şi poate trăi, căci nu toate şapte întrunesc condiţiile necesare) pentru acomodare.

* De câteva zile se rostogoleşte şi subiectul elevilor/studenţilor din România care, după instruire, părăsesc mişeleşte republica-mamă. Statul cheltuie bani cu ei, să rămână în ţară şi bla-bla-bla. Încerc să comit o maximă, nu ştiu dacă-mi va şi ieşi: În România, învăţământul este gratuit până la prima şedinţă cu părinţii. E bine, se aude până în fondul clasei?

Citit 529 ori Ultima modificare Joi, 23 Februarie 2017 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.