Fapte, nu Forbes

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Ieri, pe e-mail, mi-a venit o înştiinţare semnată de dr. Maria Voica. Nu era nici medicul de familie, nici şeful de scară care, întâmplător, cară stetoscopul în jurul grumazului, nici vreun doctor gălăţean ajuns în Parlament. Cine să fie, cine mă deranjează? Înainte de a intra în misiva electronică, mi-am aruncat însă un ochi pe subject: „De la 89 la 63 de kg în doar 31 de zile. Fără dietă, fără sport!” Auci! Păi, chiar nu mă interesează, individul care a dat jos 26 de kile într-o lună de zile nu-i bun de model. Săracul chiar e putred de bolnav. Doamna doctor Voica, faceţi ceva, e păcat...

* Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat într-o emisiune de televiziune că tinerii frumoşi şi liberi din Piaţa Universităţii sunt manipulaţi, ba chiar obraznici. Fostul tenisman de Divizie B susţine că n-a existat aprobare pentru mitinguri, nici acum, nici în 1989, şi alte baliverne şocante pentru un capitalist. Cel puţin aşa-l consideram până mai ieri pe tăticul lui Ion Ion, cel prins cu făină în nas. A, să nu omit cea mai interesantă afirmaţie a vânătorului de la Balc: „Între un hoţ şi un prost, îl aleg mereu pe primul. După hoţ mai rămâne ceva. După prost, nimic”. Păreri desprinse din propria-mi tărtăcuţă:

1. Milionarul din Top Forbes nu e departe de retorica lui Iordache-Altă-Întrebare, ba chiar îmi pare mai periculos. Ăsta a mai şi citit câte ceva la viaţa sa.

2. Bine c-a fost Ion Ţiriac vreun mare sportiv! Cum, n-are legătură cu subiectul? OK, încercam şi eu o diversiune... Noroc cu Nasty, boss, noroc cu fostul număr 1 mondial!

3. După hoţ, zici, nea Ioane, mai rămâne ceva. Ceva de furat, la asta te referi? Păi, ăla nu e hoţ ca lumea - ori rupi până la os, deci eşti profesionist, ori ai suflet şi mai laşi şi altora, iar atunci te numeşti şuţ.

4. Aş mâzgăli că după prost rămâne cel puţin nădejdea că într-o zi nu vor mai exista tâlhari. Orice prostovan are dreptul de a spera că va dispărea politica, adică fenomenul născut la interacţiunea celui puţin la minte cu cel privat de omenie.

Citit 573 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2017 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.