Să ridice halba cel care nu

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Îhî, întocmai, a ieşit prea mare tam-tam cu aşa-zisa beţie de la naţionala de fotbal dedicată junimei. Pe scurt, căci spaţiul e limitat: Patru băietani de la Dinamo au fost trimişi la scara lor deoarece au consumat licorile lui nea Bachus în avionul care deplasa mulţimea talentată într-un cantonament peste hotare. În ţară a ieşit măcel, emisiunile dedicate henţurilor date pe sub mână înfierând ca la plenară derapajul cvartetului de mici câini roşii, aşa cum li se zice sportivilor care îmbracă tricoul echipei aflate cândva sub tutela Miliţiei. Unul dintre flăcăii îmbujoraţi este odrasla unui fost jucător de primă reprezentativă, Florentin Petre, individ oprit cu greu să nu plângă în direct, la televizor, după ce a fost pus în faţa acestei escapade uşor băsesciene. Stop pe piept, căci avem o grămadă de treabă:

1. Fotbaliştii puşi la zid cu această ocazie au 19-20 de ani, adică e foarte posibil (ar fi ciudat să nu, mi-ar şopti reprezentanţii mai slobozi ai acestei generaţii) să fi gustat şi din alte plăceri. Mi-e greu să cred că s-au înţepenit atât de tare, ca la bombele din intersecţie, povestea fiind înflorită ca să aibă şi suporterul de rând ocazia de a ridica simbolic un pumn în vânt - „Băăă, puneţi biciul pe ei, de asta nu avem rezultate!” Fâs, vedeţi-vă de treaba voastră! Să ridice piatra sau halba cel care n-a pupat întâmplător o mişcare de revoluţie (sau de rotaţie) în jurul propriei axe pe la vreo 15 anişori...

2. A nu se înţelege că tolerez apariţia cârciumioarei ambulante în inima unui lot naţional de sportivi. Meritau, însă, excluderea temporară din echipă, merită să se trezească din mahmureală, dar lipsa de emoţie şi de fotbal veritabil de la nivelul selecţionatei convocate de neamţul Nu Zaieţ, Nu Pagadi nu pot fi scuzate prin mostra de iresponsabilitate a unor juncani care trăiesc doar între terenul de antrenament, Facebook şi mall. I-aş critica şi mai dur după un meci pierdut în faţa unor tineri care reprezintă fotbalul amator din Andorra, Liechtenstein sau Insulele Feroe, ar avea atunci mai mare nevoie de săpuneală. De ce? Poate şi pentru că îmbătatul cu apă rece este sport olimpic doar în România.

Citit 616 ori Ultima modificare Vineri, 24 Martie 2017 16:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.