Ora de Vacă

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Sâmbătă seară, am închis opaiţul de dragul Orei Pământului. Apropo, s-o fi ţinut tărăşenia asta ipocrită şi în cătunele în care n-a ajuns electricitatea?

* De unde ipocrizie în Ora Pământului? Ha, ha, n-am nimerit un termen mai sugestiv, mi-e limpede - câtă vreme marii consumatori de energie (prefer să mă joc mai târziu cu noţiunea de energofag) caută mereu o mână de lucru ieftină, cât mai aproape de 1 cent pe zi, sechestrând oamenii în scutece doar pentru a nu pierde nicio secundă de lucru, cum vine gogomănia cu bezna şi în casele bipezilor de rând? E ca şi cum ai mânca un prânz de legume după doi ani de slănină, cefe şi cârnaţi. Nu prea ai depozitat colesterol şi trigliceride...

* Se aude că şi în combinatul siderurgic de lângă balta Cătuşa au stins unii lumina. Eh, nu chiar acum, mai demult, dar totuşi au bifat oportunitatea. Adelule, că tot am auzit că eşti bunic, sper că ţi-e bine, pufosule!

* Guvernul Grindragnea a marcat Ora Pământului pe 31 ianuarie, în celebra şedinţă a Ordonanţei 13. Noaptea, ca non-energofagii.

* În România se umblă constant la întrerupător, cam de vreo 27 de ani. Până la urmă, cineva tot va constata că am ajuns la ultimul scurtcircuit din poveste.

* La Palatul Cotroceni a fost închisă lumina mai bine de o oră. Sâmbătă, da, sâmbătă. S-o fi culcat şi boss cel mare o dată cu găinile.

* Conac peste pupăză - da, conac, doar n-o să-l vedeţi pe Livache jucându-se cu lopăţica şi cercul gonflabil! - republica noastră a trecut la Ora de Vară la numai câteva luni de când a probat-o pe cea de Iarnă. Pe străzi, becurile ard tot aiurea-n tramvai, vorba lu’ Olguţa, doar n-o să se împiedice ditamai urbea de-un moft.

* Prin urmare, am ajuns la Ora de Vacă. Începând de astăzi, ne trezim mai devreme ca să ne culcăm mai devreme. Se instalează oboseala, dispare cheful de muncă, iar la Capatos nu se mai uită nimeni. E tot mâna Guvernului.

Citit 674 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2017 14:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.