Licitaţie pentru lucrări suplimentare la parcarea multietajată
Foto: Iulia Kelt

Licitaţie pentru lucrări suplimentare la parcarea multietajată
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Primăria Galaţi a scos la licitaţie un contract în valoare de peste 2,6 milioane de euro cu TVA – aproape 600.000 de euro - pentru lucrări suplimentare de consolidare a terenului aferent blocului R5 din Mazepa I, pe care se va construi o parcare multietajată. Este al doilea contract de lucrări suplimentare pentru această investiţie.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, construirea parcării multietajate din Mazepa I a început cu stângul. În ianuarie s-a descoperit că, înainte de a începe construcţia propriu-zisă, sunt necesare lucrări suplimentare de deviere a reţelelor de utilităţi, intervenţii care s-au încheiat în septembrie. De atunci nu se mai lucrează pentru că s-a descoperit că sunt necesare şi alte „categorii de intervenţii asupra solului”, „dat fiind amploarea accidentelor subterane descoperite” în urma expertizelor geotehnice. În consecinţă, s-a impus schimbarea soluţiei de fundare şi executarea de piloţi foraţi, valoarea totală a investiţiei fiind, din nou, majorată.

Potrivit datelor din Sistemul electronic de achiziţii publice, „în vederea executării parcării supraetajate aferentă blocului R5 din cartierul Mazepa, este necesară realizarea unei infrastructuri corespunzătoare - stabilită ca urmare a studiilor geotehnice amănunţite efectuate de proiectant - care constă într-un sistem de fundare indirectă, cu piloţi foraţi cu tubaj recuperabil”. Criteriul de atribuire este „preţul cel mai scăzut”, iar ofertele sunt aşteptate până pe 11 decembrie 2018.

Vă reamintim, că pentru proiectarea şi construcţia parcării propriu-zise, Primăria a încheiat un contract în valoare de 9.453.360 de lei cu TVA cu asocierea SC Lemacons SRL - SC S&M Expert Project SRL.

Citit 2488 ori Ultima modificare Joi, 22 Noiembrie 2018 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.