Cultură de groază / Poveşti terifiante la Teatrul Muzical

Cultură de groază / Poveşti terifiante la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PSD începe curăţenia în partid înainte de alegeri şi pare că se va lepăda de directorul Teatrului Muzical, Florin Melinte. La începutul acestei săptămâni viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco i-a cerut public demisia managerului de la Muzical, dar… degeaba! Melinte s-a „refugiat”, cel puţin declarativ, în braţele celor doi piloni de bază ai partidului, primarul Dumitru Nicolae şi liderul PSD, deputatul Dan Nica. În acest weekend, Ciumacenco va avea o discuţie cu edilul urbei despre situaţia care persistă de atâta vreme la Muzical. Ce l-a determinat să reacţioneze acum? Scena teribilă la care a fost martor vinerea trecută.

Copii şi artişti, ţinuţi în frig

 „Vineri, în jurul orei 18, terminasem programul şi eram în oraş, la masă, cu soţia şi copilul, când am fost sunat de unul din angajaţii Teatrului Muzical. Plângea efectiv la telefon! Spunea că nu mai suportă, că a ajuns în pragul disperării. Dl director a modificat programul de repetiţii, patru ore dimineaţa, patru seara. Era foarte frig în teatru, dar nici măcar acest lucru nu era o problemă, oamenii s-ar fi adaptat şi la aceste condiţii. Numai că foarte mulţi dintre artişti sunt oameni tineri şi au copii. Pentru că programul nu e constant, multe dintre artiste au venit cu copiii, iar dl director le-a interzis accesul în instituţie şi nu ştiau ce să facă. În zece minute am ajuns la teatru, unde erau 10-15 angajaţi, unii cu copii. I-am rugat frumos să meargă acasă şi le-am promis că nu se vor lua măsuri împotriva lor. Le-am spus că oamenii care fac cultură nu trebuie să stea în stradă, să aştepte să intre la serviciu şi cineva să nu-i lase. Între timp a coborât şi directorul Melinte care nu era într-o formă foarte bună. A dorit să vorbească cu mine, dar i-am explicat că nu avem ce discuta şi dacă chiar doreşte să vorbim, îl aştept la birou, luni, împreună cu cine vrea dânsul din conducerea Teatrului. Consider că nu putem colabora şi că tot ceea ce s-a întâmplat la Muzical este mult peste ceea ce poate suporta oricine. Din informaţiile pe care le am, dl Melinte a încercat să contacteze consilieri de la alte partide pentru a-şi asigura un sprijin în Consiliul Local. Azi, [n.r. ieri] e la Bucureşti ca să facă presiuni să rămână în funcţie. Eu voi propune să fie exclus din PSD. Nu e o luptă personală, îmi este ruşine faţă de angajaţii Teatrului Muzical şi îmi este ruşine că ani de zile a trebuit să tolerăm un astfel de comportament. Uneori te cutremuri să auzi poveştile care se întâmplă la Teatrul Muzical”, ne-a declarat Ciumacenco. 

Începând cu ziarul nostru de luni vom iniţia un serial al poveştilor de coşmar petrecute la Muzical, situaţii pe care, de-a lungul timpului, le-am relatat, dar fără ca nimeni să ia vreo măsură. De această dată, primarul Dumitru Nicolae şi liderul Dan Nica vor trebui să ia taurul de coarne şi să facă ordine în partid şi la una dintre cele mai reprezentative instituţii de cultură ale oraşului – Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

Citit 2793 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2011 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.