Poveşti terifiante la Teatrul Muzical (II) - În genunchi pentru schimbarea lui Florin Melinte

Poveşti terifiante la Teatrul Muzical (II) -  În genunchi pentru schimbarea lui Florin Melinte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Corul robilor” de la Muzical a stat în genunchi în faţa aleşilor locali rugând să fie scăpat de teroarea lui Florin Melinte * Florin Melinte a vrut să fie director la Opera Naţională din Iaşi, dar nu a fost primit la concurs *  Primarul Dumitru Nicolae: „Directorul Melinte mi-a cerut concediu de odihnă pentru că este bolnav. Nu am înlocuitor acolo, altfel îl schimbam de mult” *

Aşa cum am promis, de astăzi iniţiem un serial al poveştilor de coşmar petrecute la Teatrul Muzical “Nae Leonard”, situaţii care îl au ca protagonist pe directorul Florin Melinte. Nu sunt noi, de-a lungul timpului le-am relatat, dar fără ca autorităţile să ia vreo măsură. A trecut o săptămână de când viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a cerut demisia lui Florin Melinte, dar nici de această dată nu s-a întâmplat nimic. Abia revenit din Suedia, primarul Dumitru Nicolae ne-a declarat ieri că a găsit pe birou o cerere de concediu depusă de managerul Muzicalului: „Domnul Melinte spune că este bolnav şi a cerut concediul de odihnă pe care spune că nu şi l-a luat în ultimii trei ani, precizând că dacă nu sunt de acord îşi va lua concediu medical. O să verific dacă este aşa. Nu am ieşire, va trebui să iau o decizie până la finele lunii, pentru că nu vreau să mai aud că nu am rezolvat problema la Teatrul Muzical. Voi face o comisie care să ia la mână treburile economice de acolo. Da, ştiu că am mai promis asta, dar acum nu se mai poate! Să fie clar, nu mă voi sfii să dau afară pe toţi cei care ne fac şi ne-au făcut probleme. Nu am înlocuitor pentru el acolo, altfel îl schimbam de mult”, ne-a declarat primarul. Afirmaţia edilului vine la un an după ce  40 de artişti ai Muzicalului, printre care şi cunoscutul actor Paul Buţa, au căzut în genunchi în faţa întregului Consiliu Local spunând, prin vocea lui Ionuţ Negrişanu: „Vă rugăm în genunchi să ne salvaţi de teroarea instaurată în Teatrul Muzical de către această forţă malefică numită Florin Melinte”.

Dezvăluiri înfricoşătoare

Pe 23 noiembrie 2010, în numele colegilor săi prezenţi la şedinţa CL, Ionuţ Negrişanu a dat citire unei scrisori deschise prin care artiştii reclamau „comportamentul deviant al managerului, care-i jigneşte şi îi umileşte pe artişti”. Spusele lor stau şi acum mărturie consemnate, negru pe alb, în procesul verbal al şedinţei : „Ne adresăm domniilor voastre, un număr de 40 de oameni din Teatrul Muzical, solişti, corişti, balerini, instrumentişti, actori, personal tehnic, cu speranţa că, măcar în al 12-lea ceas, mai putem salva ceva dintr-o instituţie de cultură cu tradiţie, adusă în pragul distrugerii de către managerul acesteia, dl Florin Melinte. Ignoranţa şi ura faţă de adevăratele valori ale teatrului, faţă de oameni, până la urmă, a ajuns până acolo încât directorul refuza să elibereze o banală adeverinţă de salariat, cu ajutorul căreia angajaţii să beneficieze de concediu medical sau de ajutoare la căldură, drept prevăzut de lege. Dl. Melinte vine deseori în stare avansată de ebrietate în faţa colectivelor artistice, jignind, persiflând şi umilind artiştii, dând indicaţii penibile, confecţionează cuşti metalice în care să stea fumătorii, ca la grădina zoologica, încuie cu lacăte uşile toaletelor, deoarece crede că salariaţii fumează în aceste spatii. Vă rugăm, domnule Primar şi domnilor consilieri, în genunchi, să ne salvaţi de teroarea instaurată în Teatrul Muzical de către aceasta forţă malefică numită Melinte Florin”, a spus Ionuţ Negrişanu, moment în care cei 40 de artişti au îngenuncheat.

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco îşi aminteşte de acel moment ca fiind cel mai greu pe care l-a văzut:  „E un lucru pe care sper ca viaţa să nu mi-l mai rezerve pe viitor. Aşa ceva nu e normal!”.

Ieşenii nu l-au primit

Vom continua şi mâine poveştile terifiante de la Teatrul Muzical, nu înainte de a vă spune că în primăvara acestui an Melinte a vrut să fie director la Opera din Iaşi. Potrivit presei ieşene concursul, care a constat în realizarea unui proiect de management pentru Opera ieşeană şi în susţinerea unui interviu a fost câştigat de Beatrice Rancea. Alături de celebra vedetă şi-a mai depus candidatura Florin Melinte, dar candidatura a fost respinsă întrucât, scrie presa din Iaşi, avea deja calitatea de manager al unei instituţii de cultură.

Citit 2841 ori Ultima modificare Duminică, 06 Noiembrie 2011 21:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.