Gigacaloria este mai scumpă cu cinci lei pentru Apaterm

Gigacaloria este mai scumpă cu cinci lei pentru Apaterm
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din această lună, societatea Apaterm va plăti cu aproximativ cinci lei mai mult pe gigacalorie pentru energia termică pe care o cumpără de la Electrocentrale. Chiar pe 3 ianuarie, în semn de „bun-venit” în noul an, Apaterm a primit decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei Electrice (ANRE) prin care i se majora tariful plătit CET de la 188,34 de lei cu TVA la 193,44 de lei cu TVA.

Directorul Electrocentrale Galaţi, Eduard Urbanschi, ne-a confirmat acest nou preţ, dar a susţinut că nu societatea pe care o conduce a cerut ANRE scumpirea gigacaloriei.

Ultima majorare de tarif pe linia Electrocentrale – Apaterm a avut loc în luna aprilie a anului trecut, când gigacaloria s-a scumpit cu aproape zece lei. Vă reamintim că, în numele Consiliului Local, viceprimarul Mircea Cristea a atacat în contencios administrativ decizia respectivă, dar, în aşteptarea hotărârii instanţei, societatea de distribuţie a agentului termic a fost nevoită să scoată mai mulţi bani din buzunarele şi aşa găurite.

Noua majorare este exact ultimul lucru pe care şi l-ar fi putut dori în acest moment Apaterm. După cum am aflat pe surse, societatea locală a transmis administraţiei locale noul tarif pe care i-l aplică Electrocentrale şi a propus majorarea subvenţiei pentru a putea acoperi creşterea. Rămâne de văzut cum va reacţiona administraţia locală în acest caz şi ce va decide Consiliul Local.

Potrivit surselor noastre, o gigacalorie cu cinci lei mai scumpă are un dublu impact asupra Apaterm. Un prim efect este creşterea preţului general al gigacaloriei pe care trebuie să îl suporte, iar un al doilea efect este faptul că societatea nu mai poate cere o creştere a propriului său tarif de distribuţie practicat în raport cu gălăţenii.

Citit 1912 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2012 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.