USL îl acuză pe Chebac de dezinformare

USL îl acuză pe Chebac de dezinformare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oricum, proiectele nu sunt încă pierdute, precizează PNL şi PSD 

Ambii parteneri ai USL, atât PNL cât şi PSD Galaţi au ţinut, ieri, să respingă acuzaţia preşedintelui Eugen Chebac potrivit căruia consilierii judeţeni au picat la vot mai multe proiecte „ceea ce duce la pierderea a peste un milion de euro din surse externe prin Programul Operaţional Comun România-Moldova-Ucraina”.

Vicepreşedinta PNL a CJ Tania Bogdan a respins, ieri, acuzaţiile spunând că, de fapt proiectele care au picat la votul USL nu sunt pierdute, căci, potrivit procedurii, pentru obţinerea unei finanţări trebuie mai întâi depuse „notele conceptuale”, iar abia apoi urmează evaluarea proiectelor propriu-zise, care ar putea fi votate în altă şedinţă de CJ. În plus, Tania Bogdan spune că, de fapt, este vorba despre 487.000 de euro: „Este vorba despre banii care revin efectiv judeţului Galaţi. Deşi valoarea unui proiect este, să spunem 150.000 de euro, în calitate de aplicant, CJ aduce cofinanţare de 10.000 de euro, iar banii care revin efectiv Galaţiului sunt de doar 100.000 de euro, restul împărţindu-se pe ceilalţi parteneri. Dacă CJ este partener, banii care revin Galaţiului sunt şi mai puţini. Faptul că aceste proiecte au fost introduse, din scurt, pe ordinea de zi ne-a făcut să nu le votăm, căci nu am avut timp să le analizăm”. Vicepreşedinta CJ a mai adăugat că „în aceeaşi şedinţă CJ am aprobat alte zece proiecte cu finanţare europeană în valoare de 4,4 milioane euro. Este o dezinformare că Galaţiul a pierdut un milion de euro, iar declaraţiile lui Chebac mi se par incorecte şi neelegante”.

Aceeaşi idee a susţinut-o, ieri, şi purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brânzan care însă a spus că valoarea ce revenea Galaţiului era de … 550.000 de euro!

Conform expunerilor de motive ale celor opt proiecte nevotate, valoarea totală a acestora este de 1,18 milioane euro. Este însă la fel de adevărat că într-un proiect cu triplu parteneriat (România-Moldova-Ucraina) banii nu rămân numai la Galaţi. La fel de adevărat cum este şi faptul că, până la această mare dispută, orice proiect câştigat pe trilaterală nu a fost lăudat niciodată doar pe o treime şi nici nu s-a insistat doar pe banii care revin Galaţiului. În schimb, pe atunci Chebac nu anunţase că va candida pentru un nou mandat la CJ, cu sprijinul UNPR. 

Citit 2944 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2012 21:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.