Imprimă această pagină

Reizbucneşte scandalul la Teatrul Muzical „Nae Leonard”

Reizbucneşte scandalul la Teatrul Muzical „Nae Leonard”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fostul manager, Florin Melinte, susţine că este în continuare directorul teatrului şi îşi vrea postul înapoi * Prefectul Paul Florea consideră că Teodor Niţă este director interimar până când, în urma anchetei, va lua o decizie în privinţa hotărârii CL prin care a fost numit în această funcţie *  

Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, declanşează o anchetă administrativă la Teatrul Muzical „Nae Leonard” pentru a desluşi bulibăşeala şi neregulile petrecute acolo şi cine sunt vinovaţii care trebuie să răspundă. Prefectul a decis să emită un ordin de verificare a situaţiei de la Muzical după ce pe masa lui a ajuns proiectul de hotărâre al Consiliului Local, votat pe 31 ianuarie, prin care aleşii l-au numit director interimar la teatru pe Teodor Niţă. După cum ne-a declarat prefectul, iniţial, hotărârea votată de consilieri putea primi viza de legalitate. Lucrurile s-au schimbat, spune prefectul, ieri dimineaţă, când fostul manager al Muzicalului, Florin Melinte, a venit la Prefectură cu o serie de documente, încercând să dovedească faptul că el este adevăratul director al instituţiei de cultură.

Pus în faţa unei situaţii paradoxale, prefectul i-a chemat la discuţii cu şefa compartimentului juridic, Georgeta Topciu, pe Florin Melinte şi pe Teodor Niţă şi a ascultat argumentele ambelor părţi. „Din punctul meu de vedere, singura soluţie pe care am identificat-o este să emit un ordin de verificare administrativă a ceea ce s-a întâmplat la Muzical”, ne-a declarat prefectul Paul Florea.

Ce s-a întâmplat?

Paul Florea spune că la Muzical s-au petrecut nereguli strigătoare la cer. „Dl Florin Melinte şi-a dat demisia de la 1 decembrie 2011, dar concediu medical i-a fost plătit, conform fluturaşilor pe care ni i-a prezentat, ca director al teatrului. Am luat legătura cu preşedinta Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Olimpia Buzia, pentru că i s-au plătit dlui Melinte concedii medicale neavizate. După concediul medical, primarul i-a aprobat cererea de concediu de odihnă. În toată această perioadă, a fost lăsat să semneze documente ca director al teatrului. Cum a fost posibil, dacă de la 1 decembrie dl Melinte era demisionar? Voi face o anchetă administrativă din care să rezulte cine a încălcat legea şi voi sesiza organele în drept. Sunt nereguli pentru care cineva trebuie să răspundă”, ne-a declarat prefectul.



Ce-au votat aleşii?

Florin Melinte pretinde că este director al teatrului în continuare deoarece, conform contractului de management, primarul şi Consiliul Local trebuia să ia act, după demisie, de vacanţa postului şi să numească un interimar. În contractul de management pe care l-a avut Florin Melinte se arată negru pe alb „Contractul încetează prin renunţarea de către manager la mandatul încredinţat; în acest caz managerul va acorda un preaviz de cel puţin 30 de zile”. Iar în facsimil puteţi citi demisia lui Florin Melinte. Primul articol al hotărârii votate recent de aleşi prevede clar: „Se ia act de încetarea contractului de management al domnului Florin Melinte la date de 31.12.2011 şi vacantarea funcţiei de director la Teatrul Muzical Nae Leonard din Galaţi”. În articolul al doilea Teodor Niţă este desemnat în funcţia de director interimar iar în cel de-al treilea articol i se dă dreptul să efectueze toate actele de gestiune curentă.



Cine conduce teatrul?

Întrebarea de mai sus i-am adresat-o prefectului judeţului Galaţi, dat fiind toată această situaţie. Prefectul ne-a declarat că, din punctul său de vedere, Teodor Niţă este directorul interimar al teatrului şi conduce instituţia până când se va termina ancheta şi va putea lua o decizie de validare asupra hotărârii prin care a fost numit în funcţie de către Consiliul Local.

„O demisie rămâne demisie”

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco este de părere că hotărârea pe care Consiliul Local a aprobat-o în unanimitate este corectă şi legală, mai ales că la momentul aprobării ei era de faţă secretarul Consiliului Local, iar preşedinte de şedinţă era avocatul Mihai Manoliu, specialist în drept. Vicele afirmă că persoanele care se ocupă de verificarea legalităţii pot spune dacă hotărârea întruneşte condiţiile de legalitate, dar consideră că o demisie rămâne demisie în orice situaţie.

Directorul interimar al Teatrului, Teodor Niţă, îşi continuă activitatea la conducerea instituţiei de cultură: „Sunt obligat prin lege să fiu directorul interimar al teatrului, respect hotărârea Consiliului Local şi îmi văd de treabă. Mă ocup de soarta şi de rezolvarea problemelor de la teatru şi vă asigur că nu sunt puţine!”.

Citit 9922 ori Ultima modificare Joi, 16 Februarie 2012 18:34

Anca Melinte