Corturi reclamate la Biroul Electoral Judeţean

Corturi reclamate la Biroul Electoral Judeţean
Foto: Duminică la amiază, strângere de semnături în faţa Parcului „Mihai Eminescu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oficial, campania electorală va începe pe 11 mai * Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale nu prevede însă o definiţie a propagandei electorale * Legea nu dă nici sancţiuni celor care iau startul mai devreme

Muzică hip-hop răspândită din boxele maşinii cocoţate pe trotuar, în vecinătatea cortului marcat cu un banner „Ciumacenco – independent la Primărie”. Înăuntru, un tânăr execută mişcări stângace de dans (ori poate doar îşi dezmorţea braţele şi picioarele), iar alţi doi îi ţin companie. Aceasta era, duminică la amiază, atmosfera în faţa Parcului „Mihai Eminescu”, unul dintre locurile în care candidatul independent la Primăria municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, urmăreşte să îşi strângă cele minim 5.000 de semnături necesare pentru a-şi înscrie candidatura. Situaţia ne-a fost sesizată şi de către un cititor care ne-a trimis fotografia de mai sus. La Biroul Electoral Judeţean a fost depusă, cu această ocazie, şi prima sesizare în care PNŢCD reclamă corturile lui Ciumacenco şi acuză „campania electorală ilegală”. Sesizarea a fost trimisă ieri, spre soluţionare, Biroului Electoral Municipal Galaţi, forul îndrituit să analizeze şi să se pronunţe în acest caz. Ce va hotărî Biroului Electoral Municipal, condus de către doamna judecătoare Rodica Arhip, vom afla în zilele următoare.

Ce nu se taie, nu se fluieră

În urmă cu câteva luni, cutiile poştale ale gălăţenilor au fost luate cu asalt de fluturaşi cu sigla USL, care aveau pe faţă fotografiile lui Marius Stan, candidatul la Primăria municipiului Galaţi şi Nicolae Bacalbaşa, candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţului, iar pe verso angajamentele lor faţă de cetăţeni. Acum au apărut aceste corturi marcate cu bannere. Istoriile de la Galaţi nu sunt singulare. În Bucureşti, de exemplu, au apărut deja afişe cu pliciul, instrument asociat lui Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei. Oficial, campania electorală începe abia pe 11 mai. Legea pe baza cărora se desfăşoară scrutinul electoral nu defineşte însă clar ce înseamnă campanie electorală şi nici nu prevede sancţiuni pentru cei care iau startul mai devreme. Singura sancţionată este continuarea propagandei electorale (după închiderea oficială a campaniei) prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip.

Citit 1869 ori Ultima modificare Luni, 23 Aprilie 2012 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.