Cine este Nicolae Bacalbaşa?

Scris de  Vineri, 04 Mai 2012 00:00
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aflat la al treilea mandat de consilier judeţean, doctorul Nicolae Bacalbaşa candidează din partea USL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi.
Medic, şef al Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" şi  purtător de cuvânt al acestuia, profesor universitar, scriitor şi, mai nou, prezent în emisiunile televizate de divertisment, doctorul Nicolae Bacalbaşa este o imagine des întâlnită şi recunoscută de gălăţeni. Pe 29 martie, Bacalbaşa a împlinit 68 de ani şi este căsătorit.  A urmat şcoala generală şi Liceul „Mircea cel Bătrân" din Constanţa, după care a absolvit cu 9,33 Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti. CV-ul doctorului cuprinde nu mai puţin de 46 cursuri de perfecţionare, participări la congrese şi alte atestate profesionale, toate desfăşurate din 1977 şi până în prezent. Are diplomă de doctor în ştiinţă în domeniul medicinei, în baza Ordinului Ministrului Educaţiei şi Cercetării nr. din 1976. Din 1972 lucrează ca medic specialist ATI la Spitalul Judeţean Galaţi, secţie pe care a şi condus-o din anul 1995.
Ca şi cadru didactic începe să activeze din 1993, ca şef de lucrări la Universitatea „Dunărea de Jos", Galaţi - Colegiul de Medicină. Din 2002 este conf. univ. dr. la Universitatea „Dunărea de Jos", Galaţi - Facultatea de Medicină. Din 2006 este profesor universitar la aceeaşi universitate, din 2007 face parte din Senatul Universităţii şi tot din acel an este şef al Departamentului de Ştiinţe Funcţionale, de la Facultatea de Medicină din Galaţi.
Ca scriitor, are 16 cărţi publicate (singur sau ca şi coautor) de specialitate medicală şi i s-au mai publicat şi 93 de articole ştiinţifice în reviste naţionale şi internaţionale. Este membru în şapte comitete ştiinţifice, coordonator în redactarea şi apariţia mai multor publicaţii de specialitate şi are 11 premii locale, naţionale şi internaţionale, printre care şi două premii ale municipiului Galaţi (în 2009 şi 2011).
De asemenea, este cunoscut ca scriitor de beletristică, având opt cărţi publicate, printre care "Fals tratat de navigaţie" (1977),  "Taci şi înoată" (2000), "A muri pe mare" (2008).

Citit 6565 ori Ultima modificare Joi, 03 Mai 2012 18:21

28 comentarii

 • Link la comentariu Miercuri, 05 Noiembrie 2014 19:40 99.245.30.***
  postat de Casadra

  Asta isi turna colegii la SECURITATE pe vremurile " epocii de aur" http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/cum-isi-turna-nicolae-bacalbasa-colegii-la-securitate--vezi-si-cum-se-apara-medicul-261835

 • Link la comentariu Miercuri, 14 August 2013 19:33 5.13.99.***
  postat de radu

  ...despre acest''simpatic'',in afara ca face carti ''comice''...........asteptam de la el o carte ''comica''..despre cei ce iau dat bani..fiind medic anestezist..............si..a primit baiatu banutii..el si ''doctorul Cotoran''.............''are un haz omul in cartile si aparitiile lui tv....''ca imi vine sa vomit...............dt Bacalbasa...un alt ANIMAL ce nu opera fara ai fi dat CIUBUC....................eu i-am dat ciubuc,cine vrea,poate cere prietenie pe adresa..fufele1@rocketmail.com.............o sa imi fac o poza...sa vedeti cum ''ma lucrat dt Bacalbasa(anestezist)si,dt Cotoran..........totul ..cu plata...........culmea..........o asistenta care urma sa faca parte din cei care ma operau....nu a vrut sa isi primeasca''Dreptul''................i sa facut saracei mila de mine...............ma vazuse ca ajunsesem la 40 de kile.........de durere.............asa ca..''stimati-l in continuare p Bacalbasa''...............e''sfant''

 • Link la comentariu Duminică, 06 Mai 2012 00:34
  postat de Elena

  Doamne, cat esti de neinteresant, nici pe net nu vor sa citeasca despre tine. Pleaca.

 • Link la comentariu Sâmbătă, 05 Mai 2012 18:13
  postat de Necula

  Am si eu o intrebare la stimata doamna : Daca are asa de multe diplome pe aceea de Presedinte al CJ o are ? daca nu oare cat va mai studia acest ilustru? Nu am vazut unde ne-a adus colegul lui de partid Dumitru Nicolae ? oare ne mai trebuie un senil ?

 • Link la comentariu Sâmbătă, 05 Mai 2012 13:54
  postat de PACALICI

  TE IUBESC , NUMAI LA EMISIUNILE DE DIVERTISMENT !
  P.S. Nu incerca si altceva !

 • Link la comentariu Sâmbătă, 05 Mai 2012 08:18
  postat de Victor B.

  Cine este dr. Bacalbasa stiu toti galateni.Ceea ce eu si ca mine sint sute de mii nu stim, este ce mai vrea el de la societatea galateana.A avut stima si aprecierea organelor de securitatepentru ca a dat in git multi colegi,a adus multe prejudici in valoare de sute de mi de EURO municipului si pentru asta vrea sa fie si primar.Oare chiar nu mai are nici un pic de bun simt in el ( se spune ca este destul de cultivat,oare este adevarat?) ?Crede ca daca a facut un serviciu spitalului acum il poate absolvi de ce a facut inainte ? In loc sa se retraga undeva unde sa nu-l mai vada nimeni,el sfideaza bunul simt si vrea sa stea in top.

 • Link la comentariu Vineri, 04 Mai 2012 22:19
  postat de Ghicitoarea Gramatica Stanescu

  pt fan bacalbasa ... "bacalbasa a invatat intai sa scrie" ... Noul Testament – Evanghelia Dupa Ioan spune : „Mai întâi a fost Cuvântul” si cineva trebuia sa-l consemneze, completeaza baba ... talica, n-ai prins shpilu, n-ai avut "talent" a scrie, ai fost narod ... vezi fara numar scapari si, mai grav, greseli elementare in postul dumitale ... vezi si rusineaza-te !!!


  ... chiflele preopinentului fan bacalbasa ... "intai la securite poi a scris cateva poezii" ; "mai bine iar sta la vasrta asta sa stea cu nepotii" ( mai bine i-ar sta lu stanca sa stea'n castan cu stan ) ... "sai plimbe pe faleza " , dreacq si cu faleza asta ... n-ai unde sa-ti mai gonesti, alergi, sperii, puradeii de langa calculator !!! ... auzi la el, fan bacalbasa, sa-i plimbe pe faleza !!! ... crez ca e aerian, traieste pe luna, nu stie ... se circula greu, p'acolo, e groapa lu Nicolae, fiul lui Decebal, la elice ... pe faleza inferioara sunt biciclisti matoi, rolleri cu etnobotanice si rahati de caine... Gradina Publica e santier arheologic, Parcul Rizer asemenea ... noroc cu facebucu, copilasii se intalnesc acolo cu prietenii, invata sa scrie corect gramatical si chiar daca abuzeaza de limbajul urban, au viitor, socializeaza plozii si fac misto de noi, inclusiv de tine !!!

 • Link la comentariu Vineri, 04 Mai 2012 19:54
  postat de fan bacalbasa

  bacalbasa a invatat sa scrie intai la securite poi a scris cateva poezii, dar judetul nu are nevoie de poezii, are nevoie de fapte, ca si consilier judetean nu a scos nici o hotarare, a stat pana la 68 ani si a scris poezii. spera ca de la 68 ani sa fie presedinte? sau el sa scrie poezii si saghian sa conduca judetul?:))))))))))))) mai bine iar sta la vasrta asta sa stea cu nepotii, sai plimbe pe faleza, nu sa faca politica, politica proasta a psd!!!

 • Link la comentariu Vineri, 04 Mai 2012 18:50
  postat de Radio Erevan

  # Vineri, 04 Mai 2012 17:5 postat de barbosicity


  ... ref. intrebarea dv retorica, " ce naiba, ciripitorii au voie sa fie presedinti de judet la galati? " , Radio Erevan, raspunde ... da, au voie, e criteriu de excelenta, mai mult, e chiar conditie sine qua non pentru pesede raportat la oricare pozitie de varf in ceea ce-i priveste !!!

 • Link la comentariu Vineri, 04 Mai 2012 18:21
  postat de anticomunist

  Impresionant cv-ul, nu imi pot da seama cum psd-ul partid cu o istorie neagra a reusit sa atraga astfel de oameni.

  D-nle Bacalbasa ce v-a atras la psd? discursul lui nastase adrian, diplomatia cu origini bolsevice a lui iliescu?

  Astazi cereti voturi dar colegul dumnv nastase adrian construia poduri peste Dunare cu ceva timp in urma.

  Oare chiar politicienii cred ca oamenii nu au tinere de minte?

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare şi pot angaja răspunderea civilă şi/sau penală a autorului acestora.