Noul prefect a fost numit oficial

Noul prefect a fost numit oficial
Cătălin Emanoil Bocăneanu şi Gabriel Panaitescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul ministru delegat al Administraţiei, Victor Paul Dobre, i-a numit, sâmbătă, oficial, în funcţia de prefect şi subprefect ai judeţului Galaţi pe Cătălin Emanoil Bocăneanu şi Gabriel Panaitescu. Totodată, ministrul i-a eliberat din funcţie pe prefectul Paul Florea (numit în 20 iulie 2011, în locul lui Cosmin Păun) şi pe subprefectului Ovidiu Tudorache (numit în martie 2010, în locul Aurorei Luchiniuc).

Cătălin Emanoil Bocăneanu a condus, până acum, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Galaţi, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi. Prefectul a condus, în 2008, Biroul Electoral de Circumscripţie Suhurlui, iar în 2009, la alegerile europarlamentare, a fost reprezentantul PSD în BEJ.

Totuşi Bocăneanu spune că nu mai este membru de partid „de ani buni”. Gabriel Aurelian Panaitescu a fost, până acum, inspector guvernamental la secretariatul general al Guvernului şi a mai îndeplinit funcţia de prefect al Galaţiului, în 2008, după demisia depusă de fostul liberal Mihai Capră.

Înlocuirea cu Brânzan, un "zvon"

„Sper să demonstrez că nu este nici o diferenţă de profesionalism între interimat şi definitiv”, a spus noul prefect, care îşi exercită funcţia „cu caracter temporar prin detaşare în condiţiile legii”. Întrebat, ulterior, dacă nuanţarea a fost făcută şi în contextul în care se vehiculează că va fi înlocuit în scurt timp de social-democratul Claudiu Brânzan (când acesta va dobândi calitatea de funcţionar public), Cătălin Bocăneanu a replicat: „sincer sunt fel de fel discuţii, zvonuri, dar nu are rost să-mi bat capul cu aşa ceva. Mă concentrez la ce am de făcut până la alegerile generale”.

Prefectul a mai spus că încă nu s-a decis dacă va schimba sau oamenii care au lucrat cu Florea (directorul de cabinet, consilierul, consultantul şi secretarul). „Eu am o deviză: cea mai mare descoperire a omenirii nu e roata, ci munca în echipă; împreună, cu domnul prefect vom face o echipă care să vegheze la respectarea legilor”, a spus şi Gabriel Panaitescu.

Concediu impus pentru  funcţionarii implicaţi în campania electorală

Ministrul Victor Paul Dobre le-a reamintit celor doi că trebuie să vegheze la buna desfăşurare a alegerilor locale, la constituirea noilor structuri administrative (după 10 iunie) şi la organizarea alegerilor generale. Dobre a ţinut să lanseze şi un avertisment pentru descurajarea şefilor instituţiilor descentralizate, tentaţi să se implice în campania electorală: „Toţi funcţionarii publici trebuie să respecte regula: cine doreşte competiţie politică se suspendă, îşi ia concediu se duce şi îşi face competiţia, restul îşi văd de treabă; instituţiile publice trebuie să funcţioneze”.

Tudorache a lipsit, Florea a reparat un scaun

Numirile de ieri nu s-au făcut fără incidente; în ultimele sale secunde de prefect, Paul Florea a rămas cu o bucată din scaunul de lemn pe care voia să i-l ofere ministrului Dobre. Florea s-a muncit puţin să pună la loc piesa din lemn descleiată, în timp ce Dobre zâmbea vizibil amuzat de situaţie. Elegant, ministrul a spus că „nu am observat” şi faptul că subprefectul demis, Ovidiu Tudorache, nu era prezent.

Absenţa sa a fost observată mai ales de şefii instituţiilor publice, anunţaţi din pripă să participe la eveniment şi care au alergat să ajungă la timp la Prefectură, asta în ciuda faptului că ceremonia a început cu o întârziere de 20 minute. Sala Prefecturii a fost plină de membri social-democraţi (consilieri judeţenei şi doi deputaţi), PDL a fost reprezentat doar prin directoarea AJPS Olimpia Ralea, iar PNL, doar de ministrul Victor Paul Dobre.

Citit 6831 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Mai 2012 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.