Nicuşor Ciumacenco: „Am dovedit deja că pot lua taurul de coarne”

Nicuşor Ciumacenco: „Am dovedit deja că pot lua taurul de coarne”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

„Reducerea birocraţiei în furnizarea serviciilor publice prin înfiinţarea Ghişeului unic la Primărie şi în centre de cartier este unul dintre obiectivele principale din proiectul nostru electoral” * „Patru - cinci consilieri independenţi au şanse reale să fie aleşi, ceea ce înseamnă ca voi avea un număr la fel de mare de susţinători ca orice alt partid” * „Am dat afară directorii care au dovedit că sunt incompetenţi”


  • – De ce v-ar alege gălăţenii pe dumneavoastră primar şi nu pe principalul dumneavoastră contracandidat?

- Pentru ca sunt tânăr, am experienţă în administraţia locală şi am dovedit deja că pot lua taurul de coarne. În ultimii 22 de ani, politicienii şi-au arătat limitele. E timpul să-i scoatem din administraţie şi să punem în locul lor oameni care chiar cunosc acest domeniu şi pot schimba lucrurile.

– Care va fi prima măsură luată în calitate de primar?

- Prima măsura pe care o voi lua în calitate de primar va fi reducerea birocraţiei în furnizarea serviciilor publice. Acesta este unul dintre obiectivele principale din proiectul nostru electoral, pentru care ne-am gândit la soluţia înfiinţării „Ghişeului unic la Primărie şi în centre de cartier”. Astfel se vor crea birouri tip Ghişeu Unic în cartierele de locuinţe colective, unde să se depună solicitări şi documentaţii adresate Primăriei municipiului Galaţi şi să se ridice actele administrative solicitate şi unde să se achite taxele şi impozitele locale.

- Până unde veţi merge cu compromisul pentru a asigura o colaborare bună cu partidele din CL având în vedere că sunteţi independent şi nu aveţi susţinerea politică a unui grup de aleşi?

- Conform sondajelor, USL ar putea obţine 60 de procente din totalul locurilor din Consiliul Local, ceea ce înseamnă aproximativ 15 consilieri locali. Ţinând cont de faptul că sunt trei partide, fiecare va avea în jur de cinci consilieri. Conform aceloraşi sondaje, patru - cinci consilieri independenţi au şanse reale să fie aleşi, ceea ce înseamnă că voi avea un număr la fel de mare de susţinători ca orice alt partid. Experienţa politică ne-a arătat de-a lungul timpului că toate alianţele s-au destrămat, deci nu am de ce să fac compromisuri, practic fiind pe picior de egalitate cu orice alt partid.

"Ordine, curăţenie şi infrastructură pusă la punct"

– Cum o să eradicaţi corupţia din primărie? Care sunt direcţiile pe care vă veţi concentra atenţia în acest sens?

- Deja am luat măsuri în acest sens în timpul mandatului de viceprimar. Am dat afară directorii care au dovedit că sunt incompetenţi, le-am făcut plângeri penale deputatului Mihail Boldea (pentru o tranzacţie cu o casă din patrimoniul primăriei) şi arhitectului sef Ion Banaş (a cerut spagă), iar ambii sunt acum arestaţi.

– Până acum, mai mult de jumătate din bugetul local se aloca pentru protecţie socială. Aveţi de gând să modificaţi procentul şi priorităţile?

- Da. Voi suplimenta bugetul alocat curăţeniei. De asemenea, protecţia socială rămâne un capitol important, dar trebuie să atingă cu adevărat păturile nevoiaşe.

– Ce nu are în acest moment Galaţiul şi ce va avea după ce vă veţi încheia mandatul de primar?

- Ordine, curăţenie şi o infrastructură bine pusă la punct. Toate lucrurile de bun simţ pe care gălăţenii le merită din plin.

Nicuşor Ciumacenco - Fişă de viitor primar

Nicuşor Ciumacenco are 37 de ani şi este de profesie medic stomatolog. A absolvit în 1993 Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, specialitatea Fizică-Chimie, iar în 1999, Universitatea de Medicină „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Până în 2008, când a fost ales viceprimar şi consilier local pe listele PSD, a profesat ca medic stomatolog la Cluj, apoi în Galaţi, la Policlinica SIDEX şi la cabinetul său medical individual. În perioada 2000 – 2001 a predat la Universitatea de Medicină „Iuliu Haţieganu”, iar din 2010 încoace predă la Facultatea de Medicină din Galaţi. Este în al doilea an de doctorat.

Preşedinte la Urbanism

Nicuşor Ciumacenco a fost preşedintele Comisiei de Urbanism a Consiliului Local. În această calitate, dublată de cea de viceprimar, a rărit „pădurea” de panouri de pe scuarul Brăilei, a pus la pământ pizzeria "Da-Isi" şi mai multe chioşcuri şi garaje. Alături de Comisia nr. 1 de Buget-Finanţe, a fost iniţiatorul hotărârii prin care salariile directorilor societăţilor de interes local şi ale şefilor din Primărie au fost plafonate, iar conducătorii au pierdut posibilitatea de a se mai angaja reciproc sporindu-şi imoral veniturile.

Nicuşor Ciumacenco a intrat ca independent în cursa pentru fotoliul de primar al oraşului după ce, pe 19 martie anul acesta, a demisionat din PSD. Iniţial, Ciumacenco fusese desemnat candidatul PSD la Primărie, dar decizia politică a USL l-a scos din cursa electorală. A refuzat infrastructura unui partid – deşi a fost curtat – alegând să candideze independent. Pentru a-şi depune candidatura, avea nevoie, potrivit legii, de 5.300 de semnături de susţinere, dar el a adunat câteva zeci de mii.

Echipa independenţilor - „Zece pentru Galaţi”

Independentul Nicuşor Ciumacenco vine în faţa gălăţenilor cu propria sa echipă de candidaţi independenţi la Consiliul local. Proiectul său „Zece pentru Galaţi” se bazează pe zece persoane cu notorietate în Galaţi, oameni care au dovedit expertiză şi implicare. Sunt zece profesionişti care au făcut performanţă în domeniile lor de activitate: medicină de urgenţă, sport, poliţie şi ordine publică, situaţii de urgenţă, administraţie publică, siderurgie, justiţie şi cultură. Şi fiecare dintre aceste nume şi înseamnă ceva pentru Galaţi. Iată cine sunt independenţii lui Ciumacenco:

Dr. Angel-Liviu Trifan este supranumit pe bună dreptate „Arafat de Galaţi”. Are 44 de ani de viaţă şi peste 12 ani de experienţă profesională în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. În fiecare an, 80.000 de oameni îi datorează viaţa şefului SMURD Galaţi, dr. Angel Trifan, candidat independent la CL.

General de brigadă în rezervă Tache Bocănială - fostul şef al poliţiştilor gălăţeni şi adjunct al şefului Poliţiei Române - în vârstă de 55 de ani, are un CV impresionant. Doctor în drept, absolvent al Colegiului Naţional de Afaceri Interne, a intrat în Barou, împletind activitatea de avocat cu cea de lector la Institutul Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Avocaţilor şi la Universitatea “Danubius” din Galaţi, numele lui figurând pe o lungă listă de lucrări de specialitate publicate.

Florin Nini, antrenor principal CS Municipal Târgovişte, în vârstă de 42 de ani, a înfiinţat prima şcoală privată de baschet, Phoenix, iar, în prezent, zeci de jucători şcoliţi de el au ajuns în loturile naţionale sau în prima ligă. Florin Nini este probabil cel mai cunoscut om de baschet din Galaţi, un nume sinonim cu performanţa.

Radu Oprea are 32 de ani şi este şeful patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea de Sud Est. Îl recomandă pentru funcţia de consilier local independent un Masterat în Politici Publice făcut în Los Angeles, timp în care a lucrat la cabinetul primarului din oraşul american, Antonio Villaraigosa, experienţa dobândită la o firma de consultanţă unde oferea soluţii privind dezvoltarea serviciilor publice din oraşe şi regiuni din California, dar şi stagiul făcut la o organizaţie din Atlanta care promovează etica în administraţia publică.

La doar 38 de ani, Eugen Dan Drăgoi este şeful Catedrei de Arte din Cadrul Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi, director şi dirijor al Corului Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi, şeful Secţiei Cor al Teatrului Muzical „Nae Leonard“ din Galaţi, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi profesor asociat la Facultatea de Arte din Galaţi, Doctor „Magna cum laude“ în Muzică. Şi, peste toate, candidat independent la Consiliul Local.

În vârstă de 52 de ani, Didel Bădărău, este fostul şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, acum pensionar. Din cei 25 de ani ai carierei de ofiţer, mai bine de jumătate a ocupat funcţii de conducere.

Avocata Antoneta Magdalena Gafiţuc are 41 de ani, este prim-vicepreşedinte al Federaţiei Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari, şi a reuşit să învingă Apaterm în numele unei asociaţii de proprietari. Bătăioasa avocată este şi mediator, având un master în “Medierea conflictelor în drept”.

Generalul în rezervă Viorel Zaharia are 57 de ani şi bătăliile cu focul şi cu inundaţiile i-au adus notorietate, dar şi simpatia gălăţenilor. Timp de 10 ani a condus Grupul de Pompieri şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Este director executiv pentru zona Moldova la SC Compania Stingeri şi Intervenţii SA Bucureşti.

Inginerul pensionar Ioan Ungureanu are 61 de ani şi a lucrat 34 pe platforma siderurgică. Vreme de zece ani a fost "numărul doi" în Combinat - director executiv şi director general adjunct.

Corneliu Antoniu are 72 de ani, este membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, Cavaler al Ordinului Cultural acordat de preşedinţia României în 2004 şi preşedintele filialei Galaţi-Brăila a Uniunii Scriitorilor din România.

Citit 6457 ori Ultima modificare Joi, 07 Iunie 2012 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.