La timpuri noi, tot el?! Eugen Durbacă, subiect tabu

La timpuri noi, tot el?! Eugen Durbacă, subiect tabu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tăcerea poate ascunde complicitatea politicienilor zilei

Bursa zvonurilor a dat ieri în clocot: preşedintele PC, Eugen Durbacă, a dus negocieri intense pentru a-şi păstra funcţia de vicepreşedinte la Consiliul Judeţului. Oficial, potrivit înţelegerii din USL, un post de vicepreşedinte îi revine PSD, celălalt Alianţei PNL-PC. Deja liderul PSD Dan Nica l-a nominalizat oficial pe Cornel Hamza. În schimb, liderul PNL, Victor Paul Dobre, nu a vrut să facă vreo nominalizare. Pentru cel de-al doilea post, în cărţi sunt vicepreşedinţii (încă) în exerciţiu al CJ, liberala Tania Bogdan şi conservatorul Eugen Durbacă.

Sfori politice

Gurile rele spun că Durbacă a tras cu elan sforile pentru a-şi conserva postul de vicepreşedinte CJ, poziţie care l-ar putea pune la adăpost de problemele din cauza cărora a renunţat să mai candideze la fotoliul de primar. Mai mult, s-a spus şi că, la nivelul CJ, Durbacă ar negocia şi cu Alexandru Teodorescu, liderul viitorului grup al PP-DD în CJ. Zvonurile spun că o înţelegere cu oamenii lui Dan Diaconescu, la care s-ar alătura PC şi poate APP ar putea răsturna majoritatea confortabilă a USL din Consiliul Judeţului. Împreună, voturile PC (4) cu cele ale PP-DD (4), ale PDL (5) şi UNPR (3) ar însemna 16, adică jumătatea simplă (17) minus unu. Cum însă alegerea se face prin vot secret, diferenţa de un buletin pentru este nesemnificativă.

Durbacă pledează: „Nevinovat”

Contactat telefonic, Eugen Durbacă, liderul PC, ne-a declarat cât se poate de candid şi de calm că nu negociază un asemenea post şi că va respecta întru-totul hotărârea care se va lua la Bucureşti: „Cine va fi vicepreşedinte se hotărăşte la Bucureşti. Nu am cum să negociez cu cineva, din moment ce sunt în USL, şi nu am candidat, merg pe aceeaşi linie, în ciuda a ceea ce se spune despre mine că nu respect înţelegerile. Eu respect disciplina de partid aşa cum este, indiferent dacă uneori îţi convine, alteori nu. Vineri, când are loc şedinţa de constituire a Consiliului Judeţului, vom afla cu cine trebuie să votez la funcţia de vicepreşedinte”, a susţinut Durbacă.

De ce tac politicienii?

Liderii şi politicienii cu relevanţă au evitat să spună dacă Eugen Durbacă va fi propus astăzi vicepreşedinte la Consiliul Judeţului şi care îi sunt „meritele”. Tăcerea lor poate însemna complicitate, o fi Durbacă un subiect „tabu”? Şi de ce? Judecaţi dumneavoastră:

Preşedintele CJ Nicolae Bacalbaşa (PSD): „Nu e problema mea, e a USL. Este vorba de negocieri politice”.

Vicepreşedinte CJ Tania Bogdan (PNL): „Eu am alte informaţii! Eu ştiu că nu îşi mai doreşte această funcţie, ci una parlamentară”.

Victor Paul Dobre, preşedinte PNL: „Propunerea ACD pentru funcţia de vicepreşedinte nu a fost negociată la Galaţi, ci la Bucureşti. Propunerea o veţi vedea mâine şi cum va vota grupul PNL veţi vedea tot mâine [astăzi n.r.]”.

Ion Ştefan, consilier judeţean PDL: „Eu ştiu că Eugen Durbacă a fost zilele trecute la Bucureşti pentru a purta negocieri serioase să rămână vicepreşedinte CJ pentru că a mizat întotdeauna pe o funcţie locală. Trage speranţe să rămână vicepreşedinte până când va candida pentru Parlament. Eu nu judec, eu cred că sunt oameni mai buni în CJ pentru funcţia de vicepreşedinte”.

Constantin Ene, preşedinte PP-DD: „Nu am negociat cu nimeni. Nu vă pot spune pe cine vom susţine la funcţia de vicepreşedinte”.

Cât de sinceri au fost politicienii şi cui îşi vor da votul vom afla astăzi, la şedinţa de constituire a Consiliului Judeţului. Poate că atunci ne vor da şi explicaţiile pe care astăzi au evitat să ni le dea.

Anca Melinte, Maria Măndiţă

Citit 3255 ori Ultima modificare Joi, 21 Iunie 2012 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.