Vezi aici cum trăieşte primul locatar care s-a mutat la ANL-urile lipsite de utilităţi
Foto: Ion Aştefan cară apă cu bidoanele, pentru că noul său apartament ANL nu are utilităţi

Vezi aici cum trăieşte primul locatar care s-a mutat la ANL-urile lipsite de utilităţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Unul dintre cei aproape 100 de noi locatari ai ANL-urilor noi din Cartierul Cantemir şi-a luat inima în dinţi şi s-a hotărât să se mute în noul său apartament * El va trebui să supravieţuiască fără apă, canalizare, gaze sau energie electrică

Ultima dată când am fost în Cartierul Cantemir, la ANL-urile inauguarate cu mult fast pe 7 iunie de fostul edil, am dat doar peste un paznic, care ne-a spus că nimeni nu s-a încumetat să se mute în niciunul dintre cele aproape 100 de apartamente noi. Motivul? Nu aveau utilităţi trase, iar previziunile primarului de atunci erau că blocurile vor fi cuplate la reţeaua de canalizare în maxim o lună. Au trecut de atunci aproape două luni, s-a schimbat şi primarul şi canalizarea tot nu există.

Am fost, ieri, în Cartierul Cantemir pentru a vedea care mai este stadiul lucrărilor şi am fost surprinşi să găsim unul dintre beneficiarii locuinţelor ANL mutat deja în noul cămin. "Avem aproape două luni de când ni s-au oferit cheile şi trebuia să mă mut. Nu mai puteam să stăm cinci persoane într-o garsonieră! Am trei copii care au nevoie de spaţiu, nu mai aveau loc într-o garsonieră", ne povesteşte Ion Aştefan, un bărbat de 37 de ani care, împreună cu familia lui, a aşteptat cu sufletul la gură acest apartament cu trei camere. Şi-a adus toată mobila din vechea locuinţă, dar nu se poate bucura din plin de spaţiul generos de la ANL-uri pentru că nu are contracte cu niciun furnizor de utilităţi - energie electrică, apă sau gaze.

"Stăm două nopţi aici, două la vechea garsonieră, ce să facem, încercăm să ne obişnuim! Aici cărăm apă cu bidoanele de la o scară de alături", ne mai spune primul locatar al ANL-urilor noi din Cartierul Dimitrie Cantemir. Nici optimist nu mai poate fi pentru că a primit până acum zeci de promisiuni. "Tot timpul ni se dau termene. Aş fi avut până acum 10 case la câte termene ni s-au dat. Nici măcar la Marius Stan în audienţă nu pot să ajung pentru că am înţeles că nu şi-a stabilit încă un program. Eu stau şi mă întreb, dacă celelalte blocuri au fosă septică, nouă de ce nu ne-au făcut una?", ne-a mai spus Ion Aştefan. De la etajul al treilea al primului bloc, soţia acestuia privea în zare, cu siguranţă înspre zona în care se lucrează la reţeaua de canalizare şi la staţia de epurare - fără de care oamenii nu se pot muta în bloc. "Ne punem speranţa că într-un viitor, pe care noi îl vrem cât mai apropiat, să vină cineva să ne spună [gata, de mâine aveti canalizare]. Eu mă gândesc la atâtea familii care se află în situaţia noastră şi care abia aşteaptă să se bucure de locuinţele repartizate", spune gânditoare femeia.

La întoarcere, am aruncat şi noi o privire spre şantierul care ar urma să aducă fericirea în Cartierul Cantemir. Câţiva muncitori echipaţi în albastru, cu însemnele ICMRS pe spate, două-trei utilaje de săpat, multe ţevi, două cămine de dimensiuni mari, dar nimic care să lase impresia unei lucrări gata de finalizare. Dacă previziunile noului primar al Galaţiului, potrivit cărora lucrarea ar mai putea dura cel puţin un an se adeveresc, atunci nu putem decât să-i compătimim pe cei care s-au bucurat atunci când au primit chei la ANL-uri.

Citit 4148 ori Ultima modificare Marți, 24 Iulie 2012 10:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.