Ultimatum către Drumuri şi Poduri SA: "Ori devine profitabilă, ori dispare!"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Ultimatum către Drumuri şi Poduri SA: "Ori devine profitabilă, ori dispare!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Avertismentul a fost dat de preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa chiar în plenul şedinţei de vineri * În acelaşi timp, consilierii au votat în unanimitate majorarea capitalului social cu 1,5 milioane de lei

Unul dintre punctele încrise în ordinea de zi de ieri a şedinţei Consiliului Judeţului Galaţi viza Societatea de Drumuri şi Poduri Galaţi. Mai exact, acţionarul majoritar al acesteia s-a gândit să scoată firma din impasul în care se află - datorii către furnizori de materiale de peste 800.000 de euro şi întârzieri salariale de o lună şi jumătate - prin majorarea capitalului cu 1,5 milioane lei. Chiar înainte de a se trece la vot, consilierul democrat liberal Ion Ştefan a cerut preşedintelui CJ să ceară la rândul său societăţii de drumuri şi poduri un raport în legutură cu situaţia de acolo şi cu măsurile ce trebuie luate pentru ieşirea din impas. "Văd că în această expunere de motive, Consiliul Judeţului mai-mai că nu se învinovăţeşte că nu i-a dat de lucru acestei societăţi. Ce Dumnezeu, este o piaţă liberă, poate şi singur să reziste. Dacă nu, s-o închidem", a precizat Ion Ştefan.

Colac de salvare!

Surprinzător, preşedintele Nicolae Bacalbaşa a fost în mare măsură de acord. "Problema noastră este să vedem în ce măsură societatea respectivă a avut probleme inerente pieţei economice şi în ce măsură a avut de-a face cu greutăţi din rea-voinţă. Noi am trimis deja un audit acolo şi vom vedea rezultatele. Cert este că dacă această societate nu este rentabilă, o desfiinţăm", a replicat preşedintele CJ. La finalul şedinţei, am stat de vorbă şi cu directorul societăţii, Luciano Tudor, care pare încrezător. "Cu banii primiţi de la CJ vom debloca anumite lucrări şi vom începe să încasăm bani. În aceste condiţii, şi oamenii îşi vor primi restanţele salariale", a precizat directorul Societăţii Drumuri şi Poduri Galaţi. Salvarea ar putea veni şi după ce joi se pare că s-a deblocat proiectul privind modernizarea străzii Traian. SC Drumuri şi Poduri este partener de lucrări în acest proiect cu Marivila SA şi ar urma să încaseze de la beneficiar peste 8,5 milioane de lei, dintr-un total de aproape 30. Potrivit directorului Luciano Tudor, lucrarea ar trebui să înceapă în maxim o lună şi să dureze 18 luni.

Citit 4029 ori Ultima modificare Vineri, 24 August 2012 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.