Compromisuri mioritice la Bălăşeşti: Reparaţia şcolii pentru un transfer politic!

Compromisuri mioritice la Bălăşeşti: Reparaţia şcolii pentru un transfer politic!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • 102.000 de lei, trimişi de Consiliul Judeţului către Primăria Bălăşeşti, au fost de fapt  stimulentul pentru ca primarul peremist Cezar Maftei să treacă la PSD * Banii ar urma să fie folosiţi pentru înlocuirea conductelor de încălzire din şcoală, avariate iarna trecută

Consilierii judeţeni au votat vineri în unanimitate alocarea sumei de 102.000 lei Consiliului Local Bălăşeşti pentru înlăturarea unor efecte meteorologice deosebite. Dacă aleşii judeţeni nu ar fi alocat această sumă, iar lucrările la sistemul de încălzire al şcolii nu s-ar finaliza, unitatea nu ar primi autorizaţie de funcţionare.  „Nu avem ce face, trebuie să le dăm bani, pentru că altfel am pune în pericol debutul anului şcolar 2012-2013. Asta nu înseamnă că nu vom face o anchetă acolo pentru a vedea cine este vinovat. Tocmai am trimis la Bălăşeşti un audit care va face lumină în acest caz şi dacă există vinovaţi, aceştia vor plăti. Cineva trebuia să pună antigel în instalaţii şi se pare că nu a făcut-o”, a avertizat preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa. Potrivit unei adrese trimisă de Primarul comunei Bălăşeşti, Cezar Maftei, şcoala ar avea nevoie urgentă de reparaţi la trei săli de clasă afectate de o avarie suvenită anul trecut la instalaţia de încălzire. Vorbim despre înlocuirea totală a parchetului din aceste trei săli, a caloriferelor, dar şi de repararea instalaţiei de alimentare cu apă. Din calculele edilului suma necesară este de 102.000 lei, bani pe care nu-i are din cauză că suma nu a fost trecută în buget la fundamentarea acestuia.

Troc politic!

Această alocare de fonduri coincide, întâmplător sau nu, cu debutul unor negocieri între primarul PRM şi conducerea locală a PSD Galaţi pentru trecerea lui Maftei în barca social-democrată. Tocmai de aceea, „gurile rele” spun că ajutorul alocat de CJ pentru refacerea instalaţiei de înclzire ar însemna de fapt un stimulent pentru grăbirea „transferului”. Neoficial, Cezar Maftei a confirmat că este în negocieri, dar că va respecta legea şi va sta mai 90 de zile independent. Chiar dacă nu-l vor urma pe primar în barca social-democrată, cei trei consilieri PRM din Bălăşeşti vor "cânta" şi ei pe notele PSD-ului. Lăsând la o parte scopul nobil pentru care edilul de la Bălăşeşti face acest compromis politic, se pune un mare semn de întrebare vizavi de credibilitatea şi onestitatea unor oameni care la doar două luni de la alegeri consideră deja că partidul care i-a trimis la primărie "nu mai este unul de viitor"!

 

Citit 3981 ori Ultima modificare Duminică, 26 August 2012 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.