Dilemă şi răspuns: Ce legătură are Săvel Rotaru cu SC Criomec?
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Dilemă şi răspuns: Ce legătură are Săvel Rotaru cu SC Criomec?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • „Nu sunt nici proprietar, nici acţionar, nici asociat al SC Criomec”, spune consilierul PNL

Cele 97 de familii care de trei luni aşteaptă să se mute în locuinţele noi din cartierul Cantemir ar trebui să-şi pregătească bagajele. În scurt timp se vor putea instala în casă nouă. Soluţia pentru canalizarea acelor blocurilor, găsită de inginerul Săvel Rotaru, şeful Comisiei de Urbanism a Consiliului Local, şi executată, în prima etapă, de firma Criomec a stârnit multiple comentarii pe site-ul ziarului nostru. Printre altele, Săvel Rotaru este acuzat că ar fi proprietar sau director al SC Criomec şi că nu a fost făcută licitaţie pentru executarea lucrării.

Potrivit datelor furnizate de Oficiul Registrului Comerţului, SC Criomec îi are ca asociaţi pe Gheorghe Dârlău, Radu Şerban, Iustin Garcev, Alexandru Şerban şi Ionel Adam, administrator unic fiind Alexandru Şerban. Iar motivul legal pentru care lucrarea i-a fost încredinţată fără licitaţie a fost precizat de către primarul Marius Stan - valoarea este sub 15.000 de euro.

Pentru a lămuri însă toate aspectele problemei l-am contactat pe inginerul Săvel Rotaru. „La şedinţa Comisiei de Urbanism de marţea trecută au venit mai mulţi dintre gălăţenii care au primit chei acolo şi aproape plângeau că nu se pot muta. Soluţia pe care am găsit-o rezolvă problema canalizării nu doar pentru blocurile existente, ci pentru încă alte cinci, dacă ar fi construite. Nu sunt proprietar şi nici director la firma Criomec. Am fost director tehnic din 2002 până în 2005, când am fost numit şeful Inspectoratului în Constucţii. Am un contract de colaborare cu firma Linde din Germania şi, drept urmare, la realizarea noii fabrici de oxigen din Combinat am colaborat cu Criomec. Ştiu cum lucrează, am încredere în ei, de aceea i-am propus primarului pentru executarea primei etape a canalizării. Lucrarea pe care o execută în Cantemir, în valoare de 14.300 de euro, înseamnă doar un grăunte de nisip pe o plajă, având în vedere contractele de milioane de euro pe care le-a executat şi le derulează pentru clienţi privaţi. Aceşti 14.000 de euro se vor duce pe materiale, ţevi şi manoperă, nu le aduc vreun beneficiu. Am însă garanţia că vor termina lucrarea aşa cum au promis, în două săptămâni. Cealaltă etapă, care implică traversarea Siretului până la staţia de epurare, va fi scoasă la licitaţie, pentru că depăşeşte valoarea de 15.000 de euro şi sunt curios cine se va băga să o facă”, ne-a declarat Săvel Rotaru, care ne-a asigurat că nu are niciun câştig din rezolvarea acestei probleme. Dar facerea de bine...

Citit 5783 ori Ultima modificare Luni, 10 Septembrie 2012 23:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.