Spectacolele Serbărilor Galaţiului au costat 489.275 de euro

Spectacolele Serbărilor Galaţiului au costat 489.275 de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Suma cheltuită pentru spectacolele din cadrul Serbărilor Galaţiului se ridică, potrivit city-managerului Aurel Vlaicu, la 489.275 de euro. Oficialul a prezentat costul fiecărui concert în parte.

Astfel, onorariile artiştilor care au deschis Serbările, pe 30 noiembrie - Ţăndărică, Fanfara Zece Prăjini, Stelu Enache, "Bosquito" şi "Balkano" - au fost de 58.000 de euro, la care s-au adăugat, spune Vlaicu, cheltuielile ocazionate de scenă, artificii, lasere, publicitate şi premiile de excelenţă.

 Nu mai puţin de 30.000 de euro s-au dus pentru concertul de pe 1 Decembrie cu „Bere Gratis”, Silvye, Marian Codârlă, „Biu Marquette & Carribbean Band” şi alţi 34.000 de euro pentru regalul folcloric din 2 decembrie cu „Lăutarii” lui Nicolae Botgros, Laura Lavrig şi Petrică Mâţu Stoian cap de afiş.

Cele două zile de festival folk cu Nicu Alifantis, Puiu Creţu, Cristian Buică şi Mircea Vintilă au costat 38.000 de euro. Concertul lui Ştefan Bănică Jr. şi showul electro hip-hop cu DJ de top au însumat 56.000 de euro. Alţi 45.000 de euro s-au cheltuit pentru concertul de muzică clasică „Europa Symphony”, în aceşti bani intrând şi transportul orchestrei din Viena.

Revelionul cu Sandra, Deniz Cem, Cpt. Jack, dar şi cu vedete populare ca Daniela Condurache, Nicolae Furdui Iancu şi Gheorghe Zamfir, plus focurile de artificii, a costat 168.000 de euro. „Cifrele care au dus la această sumă înseamnă inclusiv scene, sonorizare, transport, masă şi cazare pentru artişti şi echipele din spatele lor”, a precizat city-managerul.

Mai multă distracţie în 2013

Primarul Marius Stan a ţinut să spună că aceste manifestări nu au fost, poate, întotdeauna, cele mai reuşite, dar au existat momente memorabile. „A suscitat discuţii faptul că, fiind foarte strânşi cu timpul, a trebuit să facem achiziţii de trupe, artişti pe ultimul moment. Am dat dispoziţie ca începând de acum serviciile din Primărie, Teatrul Muzical şi Dramatic, împreună cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi Arhiepiscopia, să facem o agendă de evenimente culturale, artistice şi religioase, bugetate, ca toate procedurile să se facă din timp. Am cheltuit nişte bani şi aparent se poate spune că se putea şi fără asta. Nu! Supun atenţiei Consiliului ideea ca aceste evenimente să fie mai dense în 2013, iar luna de evenimente pe care ne-o propunem, fie în vară, fie în iarnă, să personalizeze Galaţiul ca un centru de interes naţional şi să-l facă atractiv în timp. Ca să nu mai fie cunoscut Galaţiul ca un oraş tern, roşu, muncitoresc, care nu are nimic de spus, nimic de arătat”, a declarat primarul Marius Stan.

Citit 1542 ori Ultima modificare Joi, 31 Ianuarie 2013 22:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.