Hei-rup de doi ani! Talciocul va fi (iar) extins

Hei-rup de doi ani! Talciocul va fi (iar) extins
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Despre extinderea talciocului se vorbeşte încă de la începutul anului trecut, când investiţia a fost prinsă pe lista lucrărilor de intervenţii propuse pentru anul 2012. Şi, de fiecare dată, perspectiva i-a nemulţumit pe consilierii locali PDL, care consideră că acest gen de comerţ este departe de a fi civilizat şi că există nenumărate plângeri din partea cetăţenilor care, deranjaţi de talmeş-balmeşul de fiecare duminică, cer mutarea lui. Cert este că la recenta şedinţă, aleşii locali au aprobat studiul de fezabilitate pentru obiectivul “Amenajare extindere Talcioc”.

În raportul de specialitate al hotărârii se arată că, „datorită cerinţelor crescânde ale locuitorilor municipiului Galaţi, spaţiile de expunere şi de circulaţie existente au devenit insuficiente, fiind necesară extinderea talciocului în partea de sud”. Prin proiect se prevede amenajarea de alei şi platforme dalate care să asigure spaţiu de expunere pentru autovehicule, vehicule, utilaje şi obiecte, construirea unui grup sanitar cu reţea apă şi canalizare aferentă, realizarea unui gard pentru incinta extinsă, achiziţionarea şi montarea unor cabine demontabile pentru administraţie şi vânzări bilete, reţele de iluminat şi sistematizare verticală. În Talcioc, spun autorităţile, ar urma să fie mutaţi şi comercianţii de piese auro de la Ultimul Leu (Popescu).

Valoarea totală a investiţiei se ridică, la fel ca în 2012, la 2.445.255 de lei de la bugetul local, sursa de finanţare fiind bugetul local.

Citit 2503 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iunie 2013 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.