Autorităţile curăţă oraşul de chioşcuri/ Demolare cu Poliţia pe strada Gheorghe Asachi

Autorităţile curăţă oraşul de chioşcuri/ Demolare cu Poliţia pe strada Gheorghe Asachi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, Primăria a continuat demolarea chioşcurilor din zona stadionului „Oţelul” şi a Spitalului de Copii, acţiune începută luna trecută. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, zilele acestea acţiunea va fi finalizată. Vor urma apoi demolarea chioşcurilor care au mai rămas pe strada Oţelarilor, adică cele care-i aparţin firmei de servicii funerare Christian Company, de pe Stadionului şi Frunzei.

Motivul pentru care Primăria a început demolarea chioşcurilor este modernizarea străzilor pe traseul respectiv. „Trotuarul trebuie să rămână trotuar, parcarea trebuie să rămână parcare. Un comerţ trebuie să existe, dar să fie civilizat, ca să genereze confort. Estimăm că pe la sfârşitul lunii august vom avea finalizat acest proiect: modernizarea străzilor Oţelarilor, Stadionului, Frunzei şi Asachi. Proiectul este finanţat din bani europeni. Suma este consistentă, peste 50 milioane de lei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Demolare cu acuze reciproce

Unii dintre comercianţi au acceptat demolarea şi au ales să o facă singuri, alţii au apelat la instanţa de judecată, ba chiar au chemat şi Poliţia, cum s-a întâmplat ieri. Posesorul unuia dintre spaţiile comerciale - o farmacie - este unul dintre cei care au apelat la instanţă pentru a i se face dreptate. Ba, a chemat şi Poliţia Locală, pentru că Primăria nu are autorizaţie de demolare. „În mod normal, ne-au spus avocaţii, nu au voie să demoleze până nu vin cu autorizaţie de demolare. Noi avem autorizaţie de construcţie, e prins în planul de urbanism. Poţi demola fără autorizaţie? Ei nu au autorizaţie de demolare!”, ne-a spus înverşunat domnul Serghie, posesorul spaţiului comercial.

De partea cealaltă, directorul general de Dezvoltare din cadrul Primăriei, Adrian Bucur, ne-a spus că nu e nevoie de niciun fel de autorizaţie de demolare, pentru că patronii respectivi au autorizaţie de construcţie provizorie, nu permanentă. „Aceste construcţii ar fi trebuit să fie construcţii provizorii, să poată veni doar să şi-o ridice. Ce autorizaţie de demolare să îi dau celui care vine, o ridică cu macaraua şi pleacă cu ea. Au autorizaţie de construcţie provizorie, nu era normal să li se dea voie să construiască ceva definitiv”, ne-a declarat directorul. Acesta a precizat că unii dintre comercianţii din perimetrul Spitalului de Copii, dar şi cei de pe Oţelarilor au cerut spaţii pentru desfacere de tip stand în Piaţa Dunărea. Ba, cei din Bariera Traian chiar s-au asociat pentru a construi o galerie comercială, pentru care Primăria îi va sprijini cu teren şi cu eliberarea autorizaţiilor.

Citit 5579 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2013 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.