Dictatura hârtoapelor pe strada Democraţiei. Modernizarea arterei, scoasă la licitaţie

Dictatura hârtoapelor pe strada Democraţiei. Modernizarea arterei, scoasă la licitaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi locuiesc în zona A de impozitare şi plătesc pentru "privilegiul" de a sta în buricul târgului, gălăţenii de pe strada Democraţiei trăiesc sub o dictatură a hârtoapelor. Asta ca să nu mai punem la socoteală imobilele marcate cu bulină roşie care le oferă o perspectivă deloc confortabilă: dacă nu-ţi rupi maşina sau picioarele din cauza trotuarelor şi a carosabilului distrus, poate îţi iei măcar o cărămidă în cap! Vestea bună pentru ei, dar şi pentru cei care au drum pe aici pentru a face aprovizionarea comercianţilor din Piaţa Centrală, este că strada va fi modernizată.

Atenţie, drum cu denivelări!

Dacă în ţările civilizate semnul rutier care avertizează şoferii că urmează denivelări marchează doar drumurile forestiere, un asemenea indicator tronează în capul străzii, ca să ştie şoferii din start în ce se bagă. În vecinătatea lui, un locatar al străzii şurubărea de zor la o maşina defectă. „M-am învăţat să repar singur, că de unde bani de service în fiecare lună? Eu, pentru că stau în capul străzii, sunt mereu înjurat de şoferi, de parcă ar fi vina mea că nu o repar!”, ne-a spus cu umor negru gălăţeanul. Când i-am spus că strada va fi modernizată, a zâmbit ironic. „De câte ori am mai auzit asta până acum! Uitaţi-vă în partea cealaltă a străzii: au asfaltat, pe urmă a venit Apaterm şi-a spart”, ne-a arătat gălăţeanul locul unde asfaltul se termina brusc pentru a lăsa loc drum(eag)ului de piatră cubică. Deşi zona unde lucra Apaterm era delimitată, nici măcar umbră de muncitor nu se vedea!

Planuri pentru viitor

Primăria Galaţi a scos la licitaţie lucrările de modernizare a străzii Democraţiei, care este penultima pe lista obiectivelor de investiţii prevăzute pentru 2013-2016. Potrivit anunţului postat pe SEAP, se vor executa lucrări la conductele de apă şi canalizare şi asfaltare, valoarea totală estimată fiind de 2.386.618 de lei. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, iar data limită de depunere a ofertelor este 9 august. Primăria nu a putut spune cât ar putea dura lucrările, dar conform planului de investiţii, strada ar trebui să fie gata până în 2016. Cu ce bani se va repara strada, e greu de spus. Ea este cuprinsă pe lista obiectivelor care vor putea fi finanţate în condiţiile accesării unui împrumut, cu suma de 3.077.660 de lei.

Citit 1793 ori Ultima modificare Luni, 05 August 2013 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.