Imprimă această pagină

Zeci de mii de gălăţeni vor primi alimente de la UE
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Zeci de mii de gălăţeni vor primi alimente de la UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 80.000 de gălăţeni, care îşi duc traiul sub limita subzistenţei, vor primi, începând cu luna octombrie şi până în primăvara anului viitor, ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, prin programul PEAD 2013. Săracii judeţului Galaţi vor beneficia, conform acordului dintre Consiliul Judeţului şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, de făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, roşii în suc propriu, conserve din carne de porc, zacuscă şi miere. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţului Galaţi, numărul estimativ al persoanelor defavorizate care urmează să primească ajutoare alimentare se ridică la 80.708. Nu mai puţin de 14.267 de persoane se regăsesc în municipiul Galaţi, 3.523 de persoane – în municipiul Tecuci, 1.490 – în oraşul Târgu Bujor şi 872 – în oraşul Bereşti, potrivit Eugeniei Pufu, din cadrul Direcţiei de Patrimoniu a CJ.

Conform acordului dintre CJ şi APIA, furnizorii selectaţi de Agenţie vor transmite ajutoarele alimentare în depozitele puse la dispoziţie de Consiliul Judeţului, urmând ca instituţia să repartizeze primăriilor din judeţ ajutoarele alimentare, conform graficului de livrări stabilit cu CJ, după care primăriile vor distribui către gălăţeni alimentele de la UE.

Potrivit legii, de ajutoare alimentare vor beneficia familiile şi persoanele singure, care au stabilit, prin dispoziţie a primarului, dreptul la un venit minim garantat, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, pensionarii care încasează sub 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii neinstituţionalizaţi, invalizii, veteranii şi văduvele de război, persoanele persecutate politic, precum şi cele deportate în străinătate ori prizonierii din perioada 6 septembrie 1940 - 6 martie 1945, revoluţionari, dar şi cei care au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov, din noiembrie 1987, şi artiştii.

Citit 5916 ori Ultima modificare Duminică, 01 Septembrie 2013 21:01