Un parc pentru copii din Micro 39 duhneşte a WC public
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Un parc pentru copii din Micro 39 duhneşte a WC public
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O toaletă "ecologică" neîntreţinută, amplasată în apropierea unui parc din Micro 39, le întoarce copiilor şi părinţilor stomacul pe dos


A ieşi la plimbare şi la joacă, de mână cu un copil, în Micro 39, în parcul din apropierea Pieţei, este o adevărată provocare pentru părinţi şi bunici. Mirosul pestilenţial emanat de o toaletă "ecologică" le dă serioase bătăi de cap adulţilor şi copiilor, obligaţi să îndure aproape zilnic miasme ce îţi întorc, la propriu, stomacul pe dos. Pentru că nu au alternativă, în apropiere neexistând un alt loc de joacă, părinţii şi bunicii sunt nevoiţi să petreacă ore în şir într-un parc ce duhneşte.

Să o mute de lângă parc!

Mai mulţi părinţi şi bunici, care locuiesc în Micro 39, cer municipalităţii să ia măsuri urgente pentru ca toaleta ecologică să fie mutată de lângă parc. Oamenii ne-au spus că, mai degrabă, WC-ul „ecologic” deserveşte amatorilor de licori bahice, care petrec ore în şir în cârciuma din apropierea parcului, decât copiilor şi adulţilor care vizitează parcul.

„Dacă nu sunt în stare să întreţină toaleta - şi nu sunt - să o mute de aici, de lângă parc. Ne-am săturat de mirosurile astea. Este bătaie de joc! Miroase şi acum, chiar dacă este mai răcoare. Nu vă imaginaţi cum duhneşte atunci când este mai cald afară. Ca să nu mai spun de faptul că schimbă nisipul din groapa de joacă atunci când îşi aduc aminte: o dată la câteva luni”, ne-a spus o gălăţeană pe care am întâlnit-o în parc.

Părinţii le cer reprezentanţilor Primăriei şi Ecosalului să îi scape şi de maidanezi, întrucât, din cauza animalelor fără stăpân, groapa cu nisip este plină de excremente. „Nu îi dau voie să se joace în nisip pentru că se îmbolnăveşte. Este focar de infecţie aici. Numai excremente peste tot, de multe ori”, a reclamat o bunică.

Canalizare acoperită superficial

Gura unei canalizări din parc, acoperită superficial cu o bucată din lemn, le pune în pericol viaţa micuţilor. De altfel, unii dintre părinţi ne-au semnalat şi faptul că au existat mai multe zile în care canalizarea a fost lăsată descoperită, fără niciun fel de capac. „Aveţi noroc astăzi. Este un lemn pus deasupra, care, sinceri să fim, poate fi dat la o parte şi de un copil. Uneori, nu avea nici un capac, nimic. Stăteam cu grijă de fiecare dată când vedeam un copil alergând în apropierea gurii de canalizare şi îl atenţionam”, ne-a spus domnul Radu, un bunic din cartier.

Reprezentanţii municipalităţii susţin că toaletele ecologice sunt întreţinute „ca la carte”, iar de vină pentru mizeria din WC-uri sunt chiar oamenii. Totodată, aceştia au precizat că toaletele sunt curăţate zilnic, în fiecare dimineaţă. Ţinem să îi contrazicem pe reprezentanţii Primăriei şi îi invităm să facă un tur al parcului situat în Micro 39. În jurul orei 10.00, atunci când se presupunea că toaleta ar fi fost deja vidanjată şi curăţată, în parc mirosea puternic a hazna!

Citit 2162 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2013 21:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.