Stocurile de ajutoare sunt complete. Vezi aici când începe distribuirea alimentelor UE pentru cei săraci
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Stocurile de ajutoare sunt complete. Vezi aici când începe distribuirea alimentelor UE pentru cei săraci
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria municipiului Galaţi va începe de luni, 14 octombrie, distribuirea alimentelor din cadrul Programul European de Ajutor alimentar pentru persoanele Defavorizate (PEAD). Ieri dimineaţă, în depozitul municipalităţii a sosit ultimul transport de conserve de carne, iar de îndată ce a fost descărcat, autorităţile s-au apucat să facă pachetele. Fiecare dintre cei 14.267 de gălăţeni beneficiari va primi: 15 kg de făină, opt kg de mălai, două kg de zahăr, jumătate de kilogram de paste, cinci litri de ulei, o cutie de 800 de grame de roşii în suc, o cutie de 400 de grame de zacuscă, miere de albine – un sfert de kilogram, şi conserve de carne de porc – câte trei cutii.

Fără panică, fără înghesuială!

„Faţă de anul trecut când, sub presiunea timpului şi pe fondul unei aprovizionări defectuoase am fost forţaţi să începem distribuţia de alimente înainte de a avea stocurile integrale, de data asta nu am început împărţirea până nu am avut ultima conservă din ultimul sortiment. Evităm astfel să punem beneficiarii să mai vină o dată, dar şi panica şi înghesuiala determinate de faptul că s-ar putea termina făina. Dimpotrivă, de această dată avem cantităţi excedentare din fiecare sortiment, cantităţi care vor fi redistribuite celor care vor intra în şomaj, venit minim garantat, pensie, ori grad de handicap după data de 1 iunie 2013”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache.

Patru puncte de împărţire

Potrivit Primăriei, cei 5.259 de pensionari cu pensii mai mici de 400 de lei, precum şi veteranii de război sunt aşteptaţi să-şi ridice alimentele în Piaţa Veche, de lângă Şcoala nr. 26 „Ion Creangă” (în spatele blocurilor P), unde s-au prezentat şi anul trecut. Cele 5.140 de persoane cu handicap sau boli cronice îşi vor lua ajutoarele, ca şi anul trecut, din Piaţa Ţiglina 1 (intrarea prin parcarea dinspre biserica „Pogorârea Sf. Duh”). În Piaţa Centrală vor fi două puncte de distribuire: unul pe aleea principală pentru cei 2.907 şomeri, şi unul, pe aleea secundară, pentru cei 961 de beneficiari de venit minim garantat, care vor ridica alimente şi pentru copiii lor.

Documente necesare

Pentru ridicarea ajutoarelor, beneficiarii trebuie să se prezinte la punctele de distribuţie cu următoarele acte:

actul de identitate ( în original ), dispoziţia scrisă a Primarului sau mandat poştal pentru beneficiarii de venit minim garantat, carnet de şomer sau mandat poştal pentru şomerii indemnizaţi, adeverinţă prin care se atestă calitatea de şomer pentru cei care nu beneficiază de indemnizaţia de şomaj, certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat pentru persoanele cu handicap, mandat poştal pentru plata drepturilor pentru persoanele beneficiare de indemnizaţii şi sporuri acordate invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

Pentru persoanele nedeplasabile sau care întâmpină dificultăţi în transportul alimentelor, Primăria va asigura distribuirea alimentelor la domiciliu.

   

Citit 10019 ori Ultima modificare Luni, 07 Octombrie 2013 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.