EXCLUSIVITATE VL / Imagini foto cu pasarelele pietonale care vor fi construite pe strada Brăilei

EXCLUSIVITATE VL / Imagini foto cu pasarelele pietonale care vor fi construite pe strada Brăilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O timonă, un velier şi o poartă a timpului sunt construcţiile futuriste care vor „creşte” anul acesta pe strada Brăilei * Este vorba de trei pasarele ale căror proiecte se află deja pe masa primarului Marius Stan * Lărgirea străzii Traian, realizarea unui drum prin curtea Poliţiei de Frontieră şi drumul ocolitor al Galaţiului sunt, de asemenea, prioritare


Sufocant, aşa pare adesea traficul din Galaţi. Tocmai de aceea, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, vine, anul acesta, cu proiecte majore, menite să descongestioneze traficul din oraş şi să ofere mai multă siguranţă pentru conducătorii auto şi pentru pietoni. Cele mai spectaculoase dintre toate măsurile avute în vedere de edil sunt pasarelele de pe strada Brăilei.

Nu vor fi neglijate, însă, nici lărgirea arterei Traian, calea de acces prin curtea Poliţiei de Frontieră, proiecte iniţiate anul trecut, precum şi drumul ocolitor pe care unii parlamentari îl promit din 2008 încoace.

Timona de la Tribunal

Cele trei proiecte ale pasarelelor se află deja pe masa primarului Marius Stan, care ni le-a prezentat în exclusivitate. "Aceste pasarele le vom avea cu certitudine, garantez, chit că mă bat cu toţi", a subliniat edilul.

Prima şi cea mai mare dintre pasarele va fi amplasată într-unul dintre punctele cel mai aglomerate ale traficului, în zona Tribunalului. Construcţia, futuristă, are forma unei timone. „Prima pasarelă o vreau la Tribunal. E formidabilă! De sus, se vede ca o timonă, dar este practic un tub transparent, în care vom avea şi spaţii comerciale. Va avea bandă rulantă pentru persoanele cu dizabilităţi. Pasarela are patru descărcări: una la Telefoane, una la Tribunal, una la CEC şi una la Păpădie. Şi atunci apare obligatoriu sensul mare giratoriu şi fluidizarea traficului este una nemaipomenită în această zonă. Este unul dintre punctele nodale. Costă un milion, un milion şi jumătate şi se poate face simplu, din materiale uşoare, pe europrofile. Nu e niciun fel de impediment”, a punctat Marius Stan.

Pe masa primarului se află şi alte două pasarele, tot din materiale uşoare, în forme futuriste: una în formă de velier stilizat şi o alta, numită „Time Gate” - poarta timpului, care ar urma să fie amplasate tot pe strada Brăilei, în zonele Neacşu şi Spitalul Judeţean.

Exproprieri pe strada Traian

Tot pentru fluenţa circulaţiei, la propunerea primarului Stan, aleşii locali au aprobat anul trecut lărgirea străzii Traian la patru benzi de circulaţie pe tronsonul Piaţa 30 Decembrie - strada Brăilei. Conform proiectului, pe sectorul Brăilei - Tecuci, pe o lungime de 528 de metri, se va lărgi carosabilul la patru benzi, se va realiza trotuar nou în zona estică, rampe pentru persoane cu handicap. Pe tronsonul Tecuci - Piaţa 30 Decembrie, pe o lungime de 81 de metri, va fi modernizat carosabilul pe două benzi de sens, reabilitat trotuarul existent pe o suprafaţă de 330 mp şi amenajat un trotuar nou pe o suprafaţă de 490 mp.

Şi tot anul trecut a fost votată trecerea din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Galaţi a unui teren situat în incinta Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, b-dul Dunărea nr. 63, în suprafaţă de 6.110 mp, pentru amenajarea unei căi de acces. Este vorba despre crearea unui drum de legătură între strada Victor Vâlcovici şi bulevardul Dunărea, care să elimine din blocaje şi să ofere o alternativă la rutele deja consacrate în cartierul Dunărea, Micro 21.

„Strada Traian este un proiect esenţial. Dacă nu reuşim să facem şi exproprierile, nu-şi dovedeşte utilitatea. Sperăm să putem merge cu Traian nord - sud, până în Faleză, pe Prelungirea Traian. Avem acceptul de principiu, va veni şi documentul de la Ministerul Administraţiei, şi vom traversa curtea Poliţiei de Frontieră cu un drum care va ieşi pe patru benzi spre Brăila. Este o fluidizare formidabilă a traficului”, ne-a declarat edilul.

Drumul ocolitor al Galaţiului

Primarul Marius Stan a repus pe masa Ministerului Dezvoltării proiectul drumului ocolitor al Galaţiului, pentru care este şi plătit studiul de fezabilitate. „Anul trecut, nu am găsit înţelegere, au fost vremuri grele, dar eu sper ca anul acesta să fie trecut pe ordinea de zi a Guvernului proiectul drumului ocolitor al Galaţiului, care e obligatoriu. Ne va asigura şi conexiunea cu tunelul, şi va descongestiona întregul oraş de traficul greu care ne provoacă traume stradale incredibile”, a punctat primarul.

Citit 15851 ori Ultima modificare Luni, 06 Ianuarie 2014 00:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.