Sesizare penală împotriva directorului DSP/ Dr. Valentin Boldea, acuzat de fals şi uz de fals

Scris de  Marți, 07 Ianuarie 2014 06:00
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Directorului Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică i se impută peste 74.000 de lei, bani pe care conducerea Consiliului Judeţului susţine că i-a încasat ilegal de la Spitalul Judeţean * Dr. Valentin Boldea a refuzat să comenteze acuzaţiile


Conducerea Consiliului Judeţului Galaţi a solicitat procurorilor din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Galaţi să înceapă urmărirea penală în cazul dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, pe care îl acuză de fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor publice şi înşelăciune. Conducerea instituţiei publice susţine, în raportul transmis procurorului-şef al Parchetului de pe Lângă Judecătorie, că directorul DJSP a încasat ilegal 74.292 de lei, de la Spitalul Judeţean, sub forma unor drepturi salariale, în perioada 2010-2012, în care a efectuat rezidenţiatul în cadrul unităţii medicale. „La data de 15.02.2009, susnumitul a câştigat concursul de rezidenţiat şi a ales ca loc de desfăşurare a activităţii de medic rezident în specialitatea medicină de familie, Spitalul Clinic Judeţean „Sfântul Apostol Andrei” în baza căruia a fost încheiat contract de muncă pe o perioadă de trei ani (…) Programul de lucru ca medic rezident a fost între orele 08.00-15.00 sau 08.00-13.00 de luni până vineri. Tot în această perioadă Boldea Valentin a desfăşurat activitate de funcţionar ca director al Direcţiei de Sănătate Publică, având programul de lucru, zilnic, de la ora 08.00 la ora 16.00. Pe cale de consecinţă, considerăm că susnumitul, prin falsificarea unor documente, a încasat necuvenit două retribuţii întrucât este evident că nu putea fi în acelaşi timp şi medic rezident şi director la DSP” se arată în raportul transmis de către Consiliului Judeţului procurorilor gălăţeni, cărora le-a precizat că intenţionează să se constituie parte civilă „cu prejudiciul creat”.

Dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, a refuzat să comenteze acuzaţiile care îi sunt aduse de către conducerea Consiliului Judeţului.

Citit 2824 ori Ultima modificare Luni, 06 Ianuarie 2014 19:51

15 comentarii

 • postat de m Joi, 09 Ianuarie 2014 20:37 5.13.199.*** Link la comentariu
  0
  0

  xxx

  Raportează
 • postat de titi Miercuri, 08 Ianuarie 2014 08:45 193.230.156.*** Link la comentariu
  0
  2

  Oare cat timp va mai trebuie sa intelegeti ca in posturile cheie sunt numiti politic doat infractorii ?? Toata lumea il plange acum pe Nastase care a fost condamnat . Va face doar 9 luni de inchisoare si va ramane cu miliarde. Cum in Romania demnitatea si cinstea nu mai fac doi bani, consider ca este superavantajos o astfel de treaba. Dar nu face doi bani ce comentam noi pentru ca alta trebuie sa fie atitudinea si altele actiunile noastre pentru a opri astfel de situatii.

  Raportează
 • postat de Titus Marți, 07 Ianuarie 2014 22:07 86.126.25.*** Link la comentariu
  0
  2

  Un hot si un sarlatan incompetent,o rabla de om cu aspiratii de intelectual.Un jeg.

  Raportează
 • postat de Important Marți, 07 Ianuarie 2014 19:10 5.13.181.*** Link la comentariu
  0
  6

  In afara de cele doua functii pentru care este deja acuzat, Ministerul Sanatatii mai stie ca domnul director al Directiei Sanitare Galati, mai avea si functia de medic de familie al comunei Corni ? Comuna este compusa din 3 sate situate la o distanta de peste 70 de km de Galati, iar dumnealui trebuia sa fie prezent 5 zile pe saptamana

  Raportează
 • postat de dan.d Marți, 07 Ianuarie 2014 18:49 89.137.223.*** Link la comentariu
  0
  7

  Pentru NIHIL SIN DEO
  Stimate domn, oameni buni ! Caracatita ocuparii functiilor publice de conducere, politizarea cu tot felul de gunoaie si scursuri, hotiile, toate acestea sunt transpartinice. La fel cum balbaitul asta a fost uns director de catre PDL si tinut in continuare de USL, la fel s-a petrecut si se petrece in multe alte institutii de stat cum ar fi, adjunctii lui Petrea de la ITM, membrii PDL, pusi politic de M Toader si tinuti in continuare, la fel nevasta lui Iulian Arama, proptita de partid pe la casa de pensii, la fel analfabetul de Ion Stefan, fosta sluga a lui Durbaca, acum sluga lui Toader. (Apro pos, mai cu ceva vreme in urma, la un post local TV, l-am auzit pe Durbaca spunand ca nu el ci Ion Stefan este unul din actionarii constructiei din Tiglina 1, aceea care a muscat din cel trotuar, in fapt analfabetul ala e paravan, sageata, pt Durbaca vorbesc gurile rele). Si exemplele pot continua in acest sens. Probabil vor fi destui care sa spuna ca, vezi Doamne, aceste scursuri nu pot fi schimbate din functii. Dar cand au fost proptiti acolo pe concursuri trucate, pe trafic de influenta, pe recomandare de la partid, numai pe competente reale nu, s-a putut?
  Un alt exemplu ca golanii astia de asazisi politicieni nu au un crez, o doctrina, ca nu le pasa de cetateni, se poate vedea in campaniile electorale. Ati vazut cum mai promiteau si PSD si PDL podul peste Dunare? Cand alegerile s-au incheiat, "onorabilii" politruci trec la indeletnicirile lor dragi, la furat si impartit functii publice care le aduc bani lor si partidelor lor. Oare Toader de la PDL si Viorel Stefan de la PSD, care isi impart aproape frateste cascavalul de la trecere bac au vreun interes ca peste Dunare sa se construiasca un pod?
  Este o anomalie, o enormitate ca balbaitul asta din fotografie sa fie uns si mentinut director la sanatate, la ce pregatire si expertiza profesionala are. Dar, oameni buni, datorita clanurilor mafiote autointitulate partide politice, este posibil din pacate.

  Raportează
 • postat de NIHIL SIN DEO Marți, 07 Ianuarie 2014 17:42 5.13.230.*** Link la comentariu
  0
  5

  Deci, sa facem o recapitulare.In anul 2012 a fost luat in catuse din Dsp si trimis in judecata de catre Diicot pentru fals,uz de fals si inselaciune,apoi urmeaza cazul Hiperion,unde din postura de director Dsp nu si-a facut treaba,cazul curent,unde a capusat statul,este cercetat de catre ANI pentru conflict de interese si totusi individul este director in continuare.Probabil cara bani cu sacosa la PSD ca alfel nu se explica.

  Raportează
 • postat de Romulus si Remus de Pechea Marți, 07 Ianuarie 2014 13:36 92.84.72.*** Link la comentariu
  0
  7

  Se pare ca ambii frati gasisera in Spitalul Judetean lupoaica de unde sa suga.Alti doctori capabili nu mai aveam in oras fara catena la partide.

  Raportează
 • postat de Anton Marți, 07 Ianuarie 2014 13:24 109.166.131.*** Link la comentariu
  0
  13

  Cred ca inainte sa fi facut plangere impotriva lui Boldea pentru ca a mancat banii statului degeaba, alesii nostri ilustri, trebuiau sa vada ce au in propria lor ograda. Adica, cati din angajatii CJG mananca bani si de la institutie si din alte surse, acest lucru, intamplandu-se in cele opt ore de munca , cat sunt pontati la CJG. Cei de la Directia tehnica, majoritatea cu firme proprii, castiga bani, cat sunt pontati si la CJG, facand diverse proiecte sau servicii pentru propriile interese. Cei de la directia economie si finante, incheie asigurari, fac comert cu cosmetice , tin contabilitati la firmele proprii, le aprovizioneaza cu marfuri folosind masina institutiei, unii o fac pe profesorii la universitate sau alte unitati de invatamant. Ca sa nu mai spunem si de multe afaceri incheiate de alti salariati folosindu-se de pozitia pe care o ocupa in CJG. Si cred ca ar fi cazul sa se intre mai in profunzime si sa se analizeze toate aceste lucruri. Si programul pe care majoritatea lor nu il respecta. Dar cred ca nu se poate intampla acest lucru, pentru ca pestele de la cap se impute si la asa conducere, asa angajati.Se merita unul pe altul si nu este de mirare cate se intamapla.

  Raportează
 • postat de nicu Marți, 07 Ianuarie 2014 12:27 95.77.196.*** Link la comentariu
  0
  15

  pusca si cureaua lata. ce experienta manageriala avea tancul asta daca in 2012 avea cas la gura si facea rezidentiatul? si tusti pe fotoliul bine platit cu doua salarii.

  avem nevoie de o alta lege pentru manageri, sa nu mai ajunga in posturi ciumpalaci de la partide, indiferent care or fi acelea.

  romania nu se vindeca schimband ciumpalacii lor cu ciumpalacii nostri.

  Raportează
 • postat de corcodel Marți, 07 Ianuarie 2014 12:18 92.81.17.*** Link la comentariu
  0
  6

  uitati-va ce fata de prost are,cand a venit director jur ca nu stia sa vorbeasca era un catel blind cu fata de dobitoc si impreuna cu mizerabilu si puscariasu de frate a lui a dat afara oameni cu o mare experienta femei de servici,directori adjuncti,soferi,tot ce a putut fura cu firmele fantoma,un animal,SE CREDE A TOT PUTERNICU si scuzee ,dc D.N.A NU SIA CERUT SCUZE cand lau acuzat pe nedrept?:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))CANCERU SAI MANINCE

  Raportează
 • postat de corcodel Marți, 07 Ianuarie 2014 12:11 92.81.17.*** Link la comentariu
  0
  5

  BAGATI la puscarie animalu ,hotu,daca mai vreti sa stiti dragi procurori alte hotii care lea facut accest ordinar eu va stau la dispozitie,sa arda in focurile iadului ,a dat afara atatia oameni a facut numai rau un amarat de dr de la corni, si fratele lui un puscarias si un hot moarte familiei boldea:))))))

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Marți, 07 Ianuarie 2014 09:19 213.218.53.*** Link la comentariu
  0
  14

  acesti indivizi care cumuleaza functii si salarii grase

  impreuna cu bombonel care era si premier si parlamentar si profesor univesitar si sugea de la bugetul Romaniei sume colosale de bani NEMUNCITE !

  un animal, un nesatul, care o sa infude si iadul, nu numai puscaria

  Raportează
 • postat de negonic Marți, 07 Ianuarie 2014 09:18 5.13.170.*** Link la comentariu
  0
  18

  ...Si Boldea este singurul angajat in mai multe institutii in Galati sau in tara si al caror ore din programul de munca se suprapun ? Sunt mii de astefel de indivizi de care clica asta de hoti cu denumirea pompoasa de partid , are grija sa-i instaleze in cat mai multe functii . Unii sunt in cate 7-8 consilii de administratie !Si consecinta acestui mod de conducere colectiva in care nimeni nu este tras la raspundere se vede prin starea economiei . ... Si voi ,din Conducerea Consiliul Judetului ,cate functii paralele mai aveti ? Si de cate firme de familie , in tot acest timp mai aveti grija ?

  Raportează
 • postat de Jack the Ripper Marți, 07 Ianuarie 2014 08:58 5.13.177.*** Link la comentariu
  0
  15

  Tot calculez si-mi "da cu virgula". Daca a fost rezident 3 ani si a incasat drepturi salariale de 74292, la o impartire simpla rezulta ca primea peste 2000 lei/luna. Pai cu cat este platit un medic rezident????

  Raportează
 • postat de Ceva normal Marți, 07 Ianuarie 2014 06:29 5.13.170.*** Link la comentariu
  0
  19

  Mai,fratilor, va rog eu nu mai dati poze cu asta,nu de alta,dar mai avem copii mici pe acasa si se sperie rau de tot.Cat priveste acuzele,asta nu sunt o noutate,pentru familia asta,ce dracu.Mergeti pe la Corni,sau unde era asta,medic de familie,inainte de a fi propulsat politic,bineinteles pe scaunul asta si vedeti cum gandea si aplica el coplata,dupa criterii personale.Sunt curios ce zice nea Bacalbasa acum,pentru ca tin minte ,ca in numele parca tot al Consiliului judetea ,l-a premiat pe musiu Valentin Boldea.Asta,parca mai avea niste bube -n cap,si cu niste smenuri aranjate de renumitul frate,pe la spitalul judetean ,dar vad ca problema stagneaza.Normal este, sa se respecte legea si fiecare sa plateasca,si acolo unde-i vorba si de niste functii publice si implicit bani publici,chiar exemplar.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.