Imprimă această pagină

Sesizare penală împotriva directorului DSP/ Dr. Valentin Boldea, acuzat de fals şi uz de fals

Sesizare penală împotriva directorului DSP/ Dr. Valentin Boldea, acuzat de fals şi uz de fals
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Directorului Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică i se impută peste 74.000 de lei, bani pe care conducerea Consiliului Judeţului susţine că i-a încasat ilegal de la Spitalul Judeţean * Dr. Valentin Boldea a refuzat să comenteze acuzaţiile


Conducerea Consiliului Judeţului Galaţi a solicitat procurorilor din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Galaţi să înceapă urmărirea penală în cazul dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, pe care îl acuză de fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor publice şi înşelăciune. Conducerea instituţiei publice susţine, în raportul transmis procurorului-şef al Parchetului de pe Lângă Judecătorie, că directorul DJSP a încasat ilegal 74.292 de lei, de la Spitalul Judeţean, sub forma unor drepturi salariale, în perioada 2010-2012, în care a efectuat rezidenţiatul în cadrul unităţii medicale. „La data de 15.02.2009, susnumitul a câştigat concursul de rezidenţiat şi a ales ca loc de desfăşurare a activităţii de medic rezident în specialitatea medicină de familie, Spitalul Clinic Judeţean „Sfântul Apostol Andrei” în baza căruia a fost încheiat contract de muncă pe o perioadă de trei ani (…) Programul de lucru ca medic rezident a fost între orele 08.00-15.00 sau 08.00-13.00 de luni până vineri. Tot în această perioadă Boldea Valentin a desfăşurat activitate de funcţionar ca director al Direcţiei de Sănătate Publică, având programul de lucru, zilnic, de la ora 08.00 la ora 16.00. Pe cale de consecinţă, considerăm că susnumitul, prin falsificarea unor documente, a încasat necuvenit două retribuţii întrucât este evident că nu putea fi în acelaşi timp şi medic rezident şi director la DSP” se arată în raportul transmis de către Consiliului Judeţului procurorilor gălăţeni, cărora le-a precizat că intenţionează să se constituie parte civilă „cu prejudiciul creat”.

Dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, a refuzat să comenteze acuzaţiile care îi sunt aduse de către conducerea Consiliului Judeţului.

Citit 4418 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2016 11:18