Iarnă scumpă la Galaţi/ Deszăpezirea oraşului a costat deja 750.000 de euro

Iarnă scumpă la Galaţi/ Deszăpezirea oraşului a costat deja 750.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Suma depăşeşte bugetul alocat, iar diferenţa va fi acoperită, potrivit primarului Marius Stan, din fondul de rezervă


Potrivit primarului Marius Stan, costurile deszăpezirii municipiului au depăşit deja suma de trei milioane de lei, prevăzută în bugetul oraşului pentru această activitate. Anunţul a fost făcut  într-o conferinţă de presă susţinută marţi de edil. Cheltuielile totale efectuate de către Primărie, în 13 zile de activitate, au fost de 3.379.043 de lei, dintre care 2.338.158 de lei reprezintă costurile pentru utilaje, 896. 862 lei pentru materialul antiderapant şi 144.023 lei pentru manoperă. Diferenţa de bani pentru acoperirea cheltuielilor urmează să fie luată din fondul de rezervă. „În ciuda cheltuielilor, atât de mari pe anul trecut, fondul de rezervă a fost extrem de generos şi chiar am raportat bani mai mulţi ca niciodată pentru anul următor”, a declarat primarul Marius Stan.

Căratul zăpezii, o cheltuială enormă

Atâta timp cât operaţiunile costă foarte mult, respectiv o autobasculantă pentru transportul zăpezii costă 130 de lei pe oră, un buldozer 500 de lei pe oră, iar resursa umană nouă lei pe oră, primarul consideră că strategia căratului zăpezii în punctele de depozitare stabilite în oraş trebuie reconsiderată. „Practic parcă este o muncă de Sisif, o muncă în zadar, pentru că, oricât de multă zăpadă am căra, parcă nici nu se simte în oraş. Rămâne să vedem cum vom aborda acest subiect, ce strategie vom folosi, pentru că a munci în continuare şi făcând muncă de Sisif înseamnă costuri enorme şi rezultatele nu sunt chiar atât de vizibile”, a declarat primarul. De asemenea, potrivit directorului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, Serviciul a cărat în trei–patru zile, mai bine de 30.000 de tone de zăpadă în cele patru puncte de depozitare a zăpezii. „Nici nu mai avem unde, punctele sunt pline, trebuie să găsim alte locuri de depozitare”, ne-a declarat şeful Ecosal. Conform spuselor directorului Ecosal, pe lângă cele 89 utilaje închiriate prin contractul scos la licitaţie în toamna anului trecut, Serviciul a mai închiriat utilaje şi prin negociere directă.

Degajarea şcolilor, prioritară

În zilele care urmează, potrivit primarului, activitatea de deszăpezire se concentra în jurul şcolilor, întrucât de luni se vor relua cursurile, dar, în acelaşi timp, va continua şi pe străzile secundare.

Potrivit primarului, pe tot parcursul acţiunii de deszăpezire au mai existat şi accidente, cum ar fi ridicării unei maşini parcate odată cu ridicarea zăpezii. "Numai cine nu munceşte, nu greşeşte. A intervenit şi oboseala", a încheiat primarul.

Citit 4518 ori Ultima modificare Marți, 04 Februarie 2014 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.