Încep reparaţiile la drumurile judeţene/ Iată la ce căi de comunicaţie se vor face lucrări

Încep reparaţiile la drumurile judeţene/ Iată la ce căi de comunicaţie se vor face lucrări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cele mai multe probleme sunt în nordul judeţului, acolo unde se va interveni inclusiv în fundaţia drumurilor * Peste 20 de şosele judeţene vor beneficia de plombări şi alte lucrări


Consiliul Judeţului pune la bătaie peste patru milioane de lei (fără TVA) pentru lucrări de plombare şi refacere a fundaţiei mai multor sectoare de drum judeţean, extrem de degradate, care, în prezent, reprezintă un real pericol pentru şoferii şi pasagerii ce le tranzitează. Instituţia publică a scos, săptămâna trecută, la licitaţie pe SEAP, documentaţia şi caietul de sarcini al proiectului, urmând ca pe data de 24 martie, în cazul în care nu apar contestatari, să fie desemnat constructorul care se va ocupa de refacerea drumurilor judeţene. „Am lansat mai devreme licitaţia ca să putem să dăm drumul la treabă. Ca noutate, în caietul de sarcini am prevăzut ca firma care va câştiga licitaţia să acţioneze pe mai multe fronturi, pentru a câştiga timp, dar, mai ales, pentru eficienţă. Ştiu ce s-a întâmplat, anul trecut, cu primul care a câştigat licitaţia şi nu vreau să mai avem parte de surprize. Dacă vremea ne va permite, vom demara cât mai repede lucrările, după ce va fi desemnat câştigătorul”, ne-a declarat Cornel Hamza, vicepreşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, care a precizat că problemele cele mai mari sunt în nordul judeţului, acolo unde se va interveni şi în structura de rezistenţă a mai multor sectoare de drum judeţean.

Iată ce sectoare de drum vor fi reabilitate

Consiliul Judeţului a prevăzut plombări pe o suprafaţă de 46.000 de metri pătraţi şi lucrări de refacere a fundaţiei pe 3.000 de metri pătraţi, după ce, anul trecut, au fost executate lucrări de plombare pe o suprafaţă de doar 20.000 de metri pătraţi şi s-a intervenit în refacerea structurii de rezistenţă a câtorva sectoare de drum pe o porţiune de numai 2.000 de metri pătraţi. Asta în condiţiile în care doar aproximativ 20 la sută din cei aproape 800 de kilometri de drumuri judeţene sunt reabilitate şi nu prezintă un pericol pentru cei ce le tranzitează.

Conform CJ Galaţi, sectoarele ce vor intra în reparaţii sunt: DJ 241 – Gohor - limita judeţului Vrancea, DJ 240 – Negrileşti - Ghidigeni, DJ 242 – Târgu Bujor - Folteşti, DJ 242B – de la DJ 242C - Târgu Bujor, DJ 242C – Bălăbăneşti-intersecţia DJ 242B, DJ 242D – Băneasa – Suceveni – Rogojeni, DJ 242H – Târgu Bujor – Jorăşti, DJ 251A – Corod – Brătuleşti – Nicopole, DJ 251B – Blânzi – Cerţeşti – Cotoroaia – Bălăşeşti – Bălăbăneşti, DJ 251C – Mândreşti – Smulţi – Crăieşti, DJ 251 F – Drăguşeni – Smulţi, DJ 251G – Corni – Măcişeni, DJ 251J – Cotoroaia – Fundeanu, DJ 252 – Barcea – Buciumeni, DJ 252N – Tecuci – Furcenii Noi, DJ 252I – Nicoreşti – Poiana, DJ 253 – Băleni – Viile, DJ 254 – Iveşti – Griviţa – Costache Negri, DJ 254A – din DN 25 – Mănăstirea Tudor Vladimirescu, DJ 254C – intersecţia către Fundeanu – Mănăstirea Adam, DJ 255 – Pechea – Rediu – Cuca – Fârţăneşti – Chiraftei – Măstăcani, DJ 255A – DN 24D – intersecţia cu DJ 255B, DJ 255C – Smârdan – Mihail Kogălniceanu, DJ 261A – de la DN 24D la Scânteieşti.

 „Pe reţeaua rutieră s-au observat numeroase zone unde fundaţia drumului a cedat, apărând refulări sau denivelări în plan vertical. Totodată, ca urmare a ploilor şi inundaţiilor din 2013, rambleul drumului (terasamentul n.r.) s-a degradat accentuat, având efecte negative asupra stabilităţii corpului drumului, a structurii portante, zona ce preia sarcinile de greutate apărute în trafic. Dat fiind faptul că traficul nu a putut fi diminuat sau oprit în zonele amintite, degradarea a avansat, afectând sistemul rutier şi partea carosabilă. Sunt frecvente acostamente încărcate cu depuneri, şanţurile existente fiind parţial colmatate”, se arată în caietul de sarcini lansat pe SEAP de Consiliul Judeţului.

Cudalbi-Umbrăreşti, asfaltat cu bani de la Centru

Conducerea Consiliului Judeţului speră să poată obţine fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru asfaltarea drumului judeţean Cudalbi-Umbrăreşti, cu o lungime de 16 kilometri, care, în prezent, este din pământ şi plin de gropi. Potrivit vicepreşedintelui CJ, se va interveni şi pe această arteră, însă numai pentru astuparea gropilor. „În prezent, se lucrează la Măstăcani pentru că am primit o sesizare de la primar şi de la câţiva cetăţeni, întrucât, în zonă, pe o porţiune de 300 de metri abia că se mai putea circula. Era plin de cratere”, ne-a spus Cornel Hamza. Acesta a recunoscut că, în judeţ, pe mai multe sectoare, există chiar şi gropi în care poate intra lejer o maşină.

Citit 3706 ori Ultima modificare Joi, 13 Martie 2014 11:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.