Cabinetul medical al soţiei deputatului Dobre va fi demolat la cererea Primăriei
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Cabinetul medical al soţiei deputatului Dobre va fi demolat la cererea Primăriei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu mai puţin de şase agenţi economici de pe strada Oţelarilor sunt obligaţi ca, până în luna aprilie, să-şi demoleze spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea


Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu, decizia de desfiinţare a construcţiilor din vecinătatea Oficiului Poştal nr.13 a fost adoptată întrucât spaţiile respective au fost ridicate în zona de protecţie a Cavoului Roman, monument istoric situat între blocurile D14 şi D16 din Micro 21, ce datează din secolul al IV-lea d.H., dar descoperit în anul 1974, cu ocazia lucrărilor de excavaţie pentru un bloc de locuinţe. „Notificările au fost expediate pe data de 13 martie 2014, prin poştă, cu confirmare de primire şi au ca termen limită 20 de zile de la data înştiinţării (data la care se semnează de primire)”, ne-a declarat Emanuela Turcu, care a precizat că Ministerul Culturii a solicitat autorităţilor gălăţene în repetate rânduri, în ultimii ani, să conserve şi să protejeze importantul monument istoric.

În cea mai importantă construcţie care va fi pusă la pământ, o clădire cu un etaj şi mansardă, funcţionează, în prezent, printre altele, cabinetul de Oftalmologie al dr. Xenia Dobre, soţia deputatului Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, formaţiune din care face parte şi primarul Marius Stan. „Este un gest de normalitate şi o măsură legală pe care o luăm. Avem obligaţia să facem lucruri pentru viitor, pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului, dar, în egală măsură, avem datoria de onoare de a cinsti şi proteja vestigiile istorice pe care le avem. Nu putem lăsa ca monumente istorice sau arheologice importante, de o inestimabilă valoare, să fie îngropate sub nişte construcţii care au fost ridicate fără respectarea legii de protecţie a patrimoniului naţional”, ne-a declarat Marius Stan.

Marius Mitrof, consilier superior în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, ne-a spus că există chiar un proiect de punere în valoare a monumentului istoric, care a zăcut în sertare până în anul 1990, după care a fost dat uitării. „Noi nu am fost informaţi despre acest demers. Este un element de noutate, dar ne bucurăm dacă monumentul va fi valorificat, pus în valoare”, ne-a declarat Marius Mitrof.

La acest moment, monumentul este conservat „în situ”, fiind acoperit cu pământ şi beton, iar deasupra acestuia se află o parcare şi un loc de depozitare a gunoiului.

Citit 9179 ori Ultima modificare Marți, 18 Martie 2014 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.