Consiliul Judeţului, obligat să desfiinţeze adăpostul pentru maidanezi construit ilegal în pădurea Gârboavele
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Consiliul Judeţului, obligat să desfiinţeze adăpostul pentru maidanezi construit ilegal în pădurea Gârboavele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După controlul Gărzii de Mediu, doi inspectori din cadrul DSVSA au descins, ieri, la Gârboavele şi au impus transportarea maidanezilor în padocuri autorizate


Consiliul Judeţului Galaţi riscă să fie sancţionat cu nu mai puţin de 30.000 de lei, de către Garda de Mediu, dacă până pe data de 24 aprilie conducerea instituţiei publice nu va muta zecile de câini fără stăpân din incinta Grădinii Zoologice. Măsura a fost dispusă de către comisarii de mediu, în urma unui nou control care s-a desfăşurat luna trecută, prilej cu care reprezentanţii Gărzii de Mediu au tras un nou semnal de alarmă cu privire la faptul că maidanezii nu au ce căuta în incinta Parcului Zoo ori în imediata apropiere a acestuia.

„La expirarea termenului, vom face verificări pentru a vedea dacă măsura impusă de noi a fost dusă la îndeplinire. În cazul în care instituţia nu s-a conformat, vom aplica o sancţiune pentru nerespectarea măsurilor, ce porneşte de 30.000 de lei. Noi sperăm că aceasta a fost o problemă provizorie, din cauză că nu există un gard împrejmuitor acolo, care făcea ca patrupedele fără stăpân să aibă acces în Grădina Zoologică. Este clar, însă, că acei câini nu au ce căuta acolo. Sancţiunea o va primi cel care administrează unitatea”, ne-a declarat Mărioara Gătej, prim-comisar al Gărzii de Mediu Galaţi.

Cum Grădina Zoologică se află, în acest moment, în administrarea Consiliului Judeţului, fiind preluată de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, pe perioada executării lucrărilor de modernizare, cel care riscă să încaseze sancţiunea de câteva zeci de mii de lei este chiar CJ, condus de Nicolae Bacalbaşa, cel care, de altfel, a şi impus crearea padocului în incinta Zoo şi a permis ca animalele fără stăpân să fie hrănite din mâncarea donată de supermarketuri pentru animalele sălbatice.

„Câinii nu au ce căuta nici la Zoo şi nici în pădure”

La sesizarea cotidianului „Viaţa liberă”, doi inspectori din cadrul Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi au efectuat un control la Grădina Zoologică, situată în Pădurea Gârboavele. „Nu ştiam de existenţa acestor câini comunitari. Vom anunţa Serviciul Ecosal. Instituţia va fi amendată cu 3.000 de lei, dacă acei câini nu vor fi transportaţi în padocuri autorizate. Nu au ce căuta nici în incinta Zoo şi nici în afara ei, în pădure. Vă promit că patrupedele vor fi luate”, ne-a declarat Ştefan Vasile, directorul adjunct al DSVSA Galaţi.

Citit 3010 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 21:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.