Buldozerele au făcut ravagii la Galaţi/ Peste 200 de garaje au fost demolate în doar zece zile (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Buldozerele au făcut ravagii la Galaţi/ Peste 200 de garaje au fost demolate în doar zece zile (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul susţine că până vineri se va ajunge la 235 de construcţii dărâmate * Locuitorii Galaţiului speră că edilul se va ţine de cuvânt şi va construi acolo parcările promise, însă există zvonuri că terenurile proaspăt curăţate ar fi vânate de nişte lanţuri de supermarketuri


Doar cinci din cele 144 de garaje din cartierul Micro 19 (zona cuprinsă între Şcolile 29, 17 şi Liceul Economic) mai erau ieri în picioare. Din cele cinci, unul este din categoria construcţiilor turnate, şi, cel mai probabil, va fi ridicat de acolo. Celelalte patru nu mai aveau uşi, iar pereţii abia se mai ţineau, în vreme ce un buldozer îşi făcea de lucru printre resturile de construcţii rămase din vechea baterie de garaje, transformată acum în teren viran.

În Complexul Ancora, demolarea era în toi, iar romii stăteau ciotcă în zonă, dornici să pună mâna pe materialele de construcţii rămase. Poliţia Locală încerca să ţină atmosfera ostilă sub control. Am remarcat inclusiv prezenţa unor agenţi de pază de la firme private, semn că lucrurile sunt destul de încordate. Mai ales că astăzi, potrivit ultimelor declaraţii făcute de primarul Marius Stan, buldozerele municipalităţii ar fi trebuit să intre în acţiune.

După cum am aflat, însă, de la Biroul de presă al Primăriei Galaţi, edilul a decis să le mai acorde câteva zile de răgaz posesorilor de garaje din zona Ancora, pentru a-şi desfiinţa singuri construcţiile provizorii de pe domeniul public. „În cazul în care, până la sfârşitul acestei săptămâni, nu sunt desfiinţate toate garajele pentru care s-a trimis notificare în zona Ancora, Primăria va trece la demolarea forţată a acestora. Costurile lucrărilor vor fi suportate de posesorii respectivelor garaje”, ne-a transmis Biroul de presă al municipalităţii.

Arhitecţii dau zor

Faptul că 235 de garaje vor fi demolate reprezintă doar un aspect al problemei, important este ce se va realiza în locul lor. După cum v-am mai informat, aleşii locali au votat demolarea garajelor din Micro 19 şi Ancora cu condiţia ca arhitecţii să realizeze nu unul, ci două proiecte de reamenajare urbană a zonelor de unde s-au demolat garajele. Faţă de proiectele iniţiale se doreşte majorarea numărului de locuri de parcare, creşterea suprafeţei de spaţii verzi, dar şi demolarea chioşcurilor din Complex Ancora. „În momentul în care vor fi gata ambele variante de proiectare, se va decide care dintre ele va fi pusă în practică. Primarul Marius Stan le-a cerut arhitecţilor să urgenteze proiectarea pentru a doua variantă de reamenajare urbană, în aşa fel încât demersurile legale pentru demararea lucrărilor să nu întârzie”, ne-a comunicat Primăria.

Între timp locuitorii din cele două zone se confruntă cu zvonurile cum că pe terenurile proaspăt curăţate s-ar putea face nişte supermarketuri în loc de parcări. Să sperăm că e doar un simplu zvon şi că Primăria se va ţine de cuvânt şi va moderniza zona.

 

Citit 9769 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.