Aleşii locali au decis/ Iată ce se va construi în locul garajelor demolate la Ancora şi în Micro 19

Aleşii locali au decis/ Iată ce se va construi în locul garajelor demolate la Ancora şi în Micro 19
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prin votul aleşilor locali, întruniţi ieri în şedinţă, s-au alocat, din fondul de rezervă al bugetului local câte 500.000 de lei pentru începerea lucrărilor la obiectivele de investiţii „Amenajare parcare complex Ancora” şi, respectiv, „Amenajare Parcare Micro 19”.

Primarul Marius Stan a respins zvonurile potrivit cărora pe terenurile eliberate de garaje se vor face supermarketuri, catalogându-le ca petarde. Potrivit edilului, aleşii locali au analizat cele două variante propuse de arhitecţi şi au decis şi ce vor face în locul bateriilor de garaje. „În mod cert rămâne prima variantă propusă, pentru că a doua era extrem de pretenţioasă. De exemplu, o parcare supraetajată în Micro 19 era prea mult”, a spus Stan.

Conform proiectelor iniţiale, în zona Ancora va fi amenajată o parcare cu spaţii verzi cu 86 de locuri pentru autoturisme şi 12 pentru biciclete, o micropiaţă, un spaţiu urban de socializare şi două fântâni arteziene, investiţie în valoare totală de 3.736.763 de lei. În Micro 19, va fi amenajată o parcare auto cu spaţii verzi cu 216 locuri, un loc de joacă pentru copii şi o zonă cu destinaţie pietonală, investiţie în valoare totală de 4.722.640 de lei. În ambele zone se vor face plantări de arbori şi arbuşti şi va fi refăcut iluminatul public.

Durata de realizare a fiecărei investiţii este de 12 luni, dar startul lucrărilor depinde de licitaţii. În ceea ce priveşte zona Ancora, lucrurile sunt de durată, pentru că Primăria va negocia, în primă fază, cu cei 26 de proprietari care deţin atât garajele cât şi terenul de sub ele, dar nu înainte ca aleşi locali şi judeţeni să declare zona ca fiind de utilitate publică.

Citit 7362 ori Ultima modificare Joi, 27 Martie 2014 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.