Dosarele X la Primăria Galaţi/ Un ponton „invizibil” a ancorat pe Faleză
Foto: Foto: Corina Dobre

Dosarele X la Primăria Galaţi/ Un ponton „invizibil” a ancorat pe Faleză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De mai bine de două săptămâni, un ponton albastru, lung de aproximativ 20 de metri şi lat de circa cinci metri, a ancorat la malul Dunării, în dreptul zidului de la Elice. Paradoxal, deşi platforma plutitoare se află în zona administrată de Primărie, lucru confirmat atât de către reprezentanţii Administraţiei Porturilor Dunării Maritime, Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, dar şi ai Căpităniei Zonale Galaţi, în cadrul municipalităţii, cel puţin oficial, nici nu se ştia de existenţa acestuia.

Niciun reprezentant al Primăriei nu a putut să ne ofere informaţii despre pontonul de acostare, semn că platforma plutitoare a fost vizibilă, zile întregi, doar pentru cetăţenii de rând. Întrucât nu am primit niciun fel de lămurire în legătură cu pontonul „invizibil”, putem concluziona că, cel mai probabil, platforma a acostat ilegal în zona administrată de municipalitate.

De altfel, conform reprezentanţilor Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, pontoanele nu au voie să acosteze în dreptul zidului de la Elice, întrucât zona a fost declarată „de siguranţă”, acesta fiind şi motivul pentru care, de-a lungul timpului, niciun ponton-restaurant şi nicio altă ambarcaţiune nu au fost ancorate în dreptul zidului.

„Primăria este administratorul zonei şi autoritatea închiriază. Căpitănia face verificări din punct de vedere al siguranţei navigaţiei. Toţi cei acostaţi o fac, teoretic, cu acordul Primăriei”, ne-a declarat un reprezentant al Căpităniei Zonale.

Citit 4723 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Aprilie 2014 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.