Propunere pentru asiatici: O clinică bazată pe medicină tradiţională chineză, la Galaţi

Propunere pentru asiatici: O clinică bazată pe medicină tradiţională chineză, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Reprezentanţi ai Primăriei şi ai Camerei de Comerţ vor efectua o nouă deplasare în China, în cursul lunii maiSe vehiculează faptul că autorităţile gălăţene şi cele asiatice vor parafa o serie de proiecte


 

De câteva luni de zile, pe masa şefilor Camerei de Comerţ din Wuhan, dar şi a unor reprezentanţi ai autorităţilor locale din oraşul chinez se află mai multe proiecte privind oportunităţile de afaceri la malul Dunării, ne-a declarat Ion Mocanu, preşedintele Camerei de Comerţ Galaţi, care a precizat că delegaţia gălăţeană ce va efectua vizita la Wuhan, în luna mai, va fi compusă din maximum şapte membri, printre care reprezentanţi ai Camerei de Comerţ, ai Primăriei şi, cel mai probabil, ai Parcului Industrial şi Zonei Libere.

Instituţie unică în România

Printre proiectele cu care autorităţile din Galaţi încearcă să îi atragă pe chinezii din Wuhan se numără înfiinţarea unei clinici, în oraşul nostru, bazată pe medicină tradiţională chineză, unică în România. Potrivit preşedintelui Camerei de Comerţ Galaţi, în acest sens, a fost identificat deja un spaţiu în care poate fi amenajat centrul medical. „Este vorba despre o clinică medicală unică în România, în care să îşi desfăşoare activitatea atât medici chinezi, cât şi gălăţeni, bazată strict pe medicină chinezească, cu acupunctură şi altele. Proiectele se află în analiză la Wuhan, de câteva luni”, ne-a spus Ion Mocanu. O altă propunere a gălăţenilor pentru asiatici vizează posibilitatea dezvoltării unei afaceri în domeniul piscicol. Autorităţile de la malul Dunării le-au furnizat spre analiză acestora un proiect care vizează fabricarea de conserve din peşte. „Le-am transmis obiective clare, inclusiv posibilităţile de transport”, a precizat preşedintele Camerei de Comerţ.

Noua vizită în China a reprezentanţilor autorităţilor de la Galaţi se va produce la o lună de zile de la parafarea Înţelegerii de Cooperare dintre municipiul Galaţi şi oraşul Wuhan, după ce de-a lungul anilor au mai fost semnate o serie de protocoale între cele două entităţi, vizând colaborarea în plan economic, cultural, dar şi educaţional. Judeţul Galaţi şi Regiunea Hubei s-au înfrăţit în urmă cu 28 de ani, iar oraşele Galaţi şi Wuhan – în anul 1987.

Foto: Bogdan Codrescu

Citit 3554 ori Ultima modificare Vineri, 18 Aprilie 2014 10:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.