Faleza pentru Copii, proiect pe masa aleşilor locali

Faleza pentru Copii, proiect pe masa aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, ne-a declarat că a semnat documentele necesare pentru un proiect de hotărâre privind Faleza pentru Copii, proiect care a ajuns pe masa comisiilor Consiliului Local şi care ar putea fi aprobat la şedinţa ordinară programată pe 29 aprilie. Iar amenajarea Falezei pentru Copii ar putea fi realizată în termen scurt.

Iniţiativa îi aparţine consilierului local PDL Alin Mihai, şi în vara anului trecut aţi mai putut citi în ziarul nostru despre acest proiect care vizează zona Elice, de pe Faleza Inferioară. În prezent, în zonă se mai află două echipamente de joacă, cu vechime diferită, cu aspect uşor degradat. Numai că spaţiul, aşa cum este el amenajat, este insuficient pentru numărul mare de copii care îl vizitează. Un alt inconvenient este că echipamentele montate se adresează doar copiilor cu vârsta între doi şi cinci ani.

Planuri

Propunerea care a ajuns pe masa aleşilor presupune mărirea suprafeţei locului de joacă şi instalarea de noi echipamente care să satisfacă un număr mai mare de copii, cu vârstele cuprinse între doi şi 12 ani. Concret, Alin Mihai vrea să mărească locul de joacă existent deja pe Faleza inferioară şi a identificat încă patru locuri, de o parte şi de alta a spaţiului de joacă existent, în care pot fi amplasate noi dispozitive de distracţie pentru copii. Şi asta fără să deranjeze pe nimeni din jur, şi fără ca arborii existenţi să fie tăiaţi.

Copiii cu vârsta între 7 şi 12 ani ar putea avea parte de ansambluri şi echipamente speciale pentru căţărare, alpinism, explorare, fitness, sărituri, alunecare, rotire şi legănare, în condiţii de perfectă siguranţă.

De asemenea, cei mici vor avea la dispoziţie un spaţiu cu tobogane de tot felul, drepte, şerpuitoare, scări, leagăne, balansoare, figurine cu arc tip căluţ sau motocicletă şi un nisipar cu umbreluţă, aşa cum există în Parcul Viva.

Pentru adulţi vor fi instalate bănci şi gradene, la baza taluzului. Potrivit datelor estimative, reamenajarea locului de joacă şi înconjurarea lui de alte patru se ridică la aproximativ 250.000 de euro, iar durata de realizare a investiţiei poate fi şi de cinci săptămâni! Numai dacă se vrea!

Citit 2137 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Aprilie 2014 13:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.