Cine este noul subprefect de Galaţi. Iată pe unde a trecut şi ce a făcut Daniel Răzvan Olaru
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Cine este noul subprefect de Galaţi. Iată pe unde a trecut şi ce a făcut Daniel Răzvan Olaru
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Daniel Răzvan Olaru a fost învestit, ieri, în funcţia de subprefect al judeţului Galaţi, în cadrul unei ceremonii extrem de scurte, la care au participat, printre alţii, prefectul Dorin Otrocol, şefi ai instituţiilor deconcentrate, senatorul Eugen Durbacă, dar şi o serie de membri ai PC, formaţiune politică ce l-a susţinut şi propulsat în noua funcţie pe tânărul avocat.

La eveniment a fost prezentă şi Iuliana Constantinescu, fosta colegă de partid a lui Daniel Răzvan Olaru, care a reuşit „performanţa” de a nu rezista în eşalonul doi al Prefecturii nici măcar o lună de zile, Guvernul decizând, pe data de 16 aprilie, printr-o hotărâre adoptată în şedinţa din acea zi, eliberarea din funcţie a acesteia. Iuliana Constantinescu i-a mulţumit prefectului de Galaţi pentru colaborare, pe care a catalogat-o drept „bună şi foarte bună”, în scurta sa trecere pe la Prefectură, însă a refuzat să explice motivul pentru care a pierdut scaunul de subprefect, precizând doar că a fost „o schimbare la nivel de Guvern”.

De la agricultură, la Prefectură

Noul subprefect al judeţului Galaţi are 31 de ani şi este de profesie avocat. În anul 2005 a absolvit Facultatea de Drept, Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii „Danubius”, în anul 2007 a finalizat masteratul în Ştiinţe Penale, în perioada 2008-2010 a fost avocat stagiar la cabinetul cunoscutului avocat Mircea Breahnă, iar în anul 2010 a dobândit titlul de avocat defintiv în cadrul Baroului Galaţi.

Din august 2004 şi până în septembrie 2006, Daniel Răzvan Olaru a lucrat în cadrul Direcţiei de Patrimoniu a Consiliului Judeţului (perioadă în care la cârma instituţiei s-a aflat Eugen Durbacă, liderul PC), deţinând funcţii precum inspector debutant, inspector gradul 3 şi consilier clasa I. Din februarie 2010 şi până în iulie 2013 a activat în cadrul propriului cabinet de avocatură, după care a fost director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Galaţi.

"Nu mi-am dorit funcţia de subprefect. A fost o mirare pentru mine să constat că am fost numit prin detaşare în această funcţie. Îmi voi face treaba cât se poate de bine şi sper să mă ridic la nivelul prestigiului acestei instituţii. M-a surprins această numire. Am fost anunţat cu jumătate de oră după ce a apărut în presă numirea mea. Consider că trebuie să îmi fac îndatoririle prevăzute în fişa postului. Consider funcţia o provocare, mai ales că judeţul Galaţi este supus calamităţilor de orice natură, inundaţii, căderi de grindină, zăpezi”, a declarat Daniel Răzvan Olaru.

Este greu de înţeles "uimirea" tânărului avocat, în condiţiile în care pe data de 15 aprilie şi-a dat demisia din PC, chiar cu o zi înainte de a fi numit în funcţie.

Citit 7840 ori Ultima modificare Marți, 22 Aprilie 2014 23:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.