În şedinţele de marţi şi miercuri, deputaţii au dezbatut peste o sută de proiecte de legi

În şedinţele de marţi şi miercuri, deputaţii au dezbatut peste o sută de proiecte de legi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputaţii au dezbătut, în şedinţele de marţi şi miercuri, peste o sută de proiecte cu raport de respingere referitoare, printre altele, la instituirea Zilei Primarului, a celei de-a treia zi de Paşti drept zi liberă sau la eliberarea gratuită a medicamentelor sub 10 lei pentru persoane defavorizate.

Proiectele au fost iniţiate de parlamentari şi au vizat domenii de la sistemul de pensii, Codul fiscal, reforma în domeniul sănătăţii şi până la limbajul mimico-gestual.

Astfel, o propunere legislativă viza instituirea zilei de 18 februarie drept Ziua Primarului, o alta se referea la colectarea datelor personale ale utilizatorilor serviciilor de telefonie mobilă de tip Prepay, în vederea împiedicării unor atentate la siguranţa naţională.

Unii parlamentari au iniţiat proiecte privind Statutul interpretului de limbaj mimico-gestual şi privind folosirea limbajului semnelor româneşti sau a limbajului mimico-gestual oficial prin interpret autorizat.

Parlamentarii s-au arătat interesaţi şi de domeniul sănătăţii, unul dintre proiectele de lege iniţiate referindu-se la eliberarea gratuită a medicamentelor care costă sub 10 lei pentru persoanele cu venituri sub salariul minim pe economie, respingerea taxei de clawback.

Alte propuneri legislative cu raport de respingere prevăd facilităţi acordate şomerilor pentru transportul intern, protecţia drepturilor persoanelor vârsnice, acordarea gratuită de ajutoare alimentare provenite din stocurile de intervenţie comunitară categoriilor de persoane cele mai defavorizate, ajutoare financiare acordate persoanelor care au în îngrijire copii ai căror părinţi sunt plecaţi temporar în străinătate.

Parlamentarii au mai iniţiat proiecte care se referă la instituirea celei de-a treia zi de Paşti drept sărbătoare legală în care nu se lucrează, la interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor cu caracter extremist şi la reintrarea în administraţia statului a clădirii Casa Radio din Calea Plevnei din Bucureşti în vederea construirii unui complex muzeal şi săli de conferinţe, cuprinzând şi Muzeul Dictaturii Comuniste.

Cu acest prilej, deputaţii au dezbătut şi proiectul Roşia Montană care are raport de respingere.

Votul final asupra acestor proiecte de lege va fi dat într-o şedinţă viitoare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că sunt pe ordinea de zi a plenului peste două sute de proiecte de lege cu raport de respingere, iar Biroul Permanent a decis ca în şedinţele de plen de marţi şi miercuri să fie dezbătute.

Citit 850 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Aprilie 2014 14:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.